Close sidebar
Close sidebar

Caz incredibil intr-un liceu! Spectacolul "Cocosatul de la Notre-Dame" pus in scena de elevi anulat pe motiv ca interpreta Esmeraldei nu este tiganca veritabila!

Un musical inspirat din animatia „Cocosatul de la Notre Dame/ The Hunchback of Notre Dame”, lansata de Disney in 1996, bazata pe romanul omonim scris de Victor Hugo, a fost anulat la un liceu dupa ce un grup de activisti a contestat distribuirea unei eleve albe in rolul Esmeraldei, scrie Daily Mail.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-o scrisoare deschisa publicata pe internet, grupul Student United Ithaca, care are 27 de membri, a criticat lipsa reprezentarii etniei rome in acest spectacol.

Potrivit grupului, adolescenta care a fost aleasa sa interpreteze rolul Esmeraldei este o tanara talentata, dar personajul Esmeralda apartine etniei rome, reprezentand un grup de oameni asupriti, si, prin urmare, ar trebui reprezentat cu acuratete.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Este asuprirea poporului ei cea care ii permite sa il inteleaga mai bine pe Quasimodo si sa ii ia apararea”, arata scrisoarea.

Dupa ce scrisoarea a fost publicata luna trecuta si a fost distribuita de multi utilizatori ai retelelor de socializare, liceul a anuntat ca acest musical va fi inlocuit cu un alt proiect.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI