Potrivit jurnaliștilor de la  Presa SM, polițista ținea o evidență meticuloasă a „încasărilor” lunare între anii 2018 și 2021. Doar în două luni ale anului 2021, femeia a primit sume echivalente cu mai bine de 10.000 de euro fiecare.

Polițista este acum sub investigație pentru mai multe infracțiuni, inclusiv complicitate la fals intelectual și fals informatic, precum și luare de mită. Autoritățile au observat începând din decembrie 2020 că cetățeni români intră în țară prin punctul de trecere a frontierei Petea, venind din zone considerate „roșii” sau „galbene” în contextul pandemiei COVID-19.

Citește și: Accident dramatic în comuna Berceni, județul Ilfov! Doi polițiști au fost transportați de urgență la spital

Prin oferirea unor sume de bani, polițista înregistra în mod fals că acești călători veneau din alte țări, evitând astfel măsurile de carantinare sau izolare la domiciliu. Suma cerută varia între 50 și 100 de euro pentru fiecare călător.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În timpul unei percheziții corporale efectuate asupra polițistei, au fost descoperite 350 de euro și 100 de lire sterline, ascunse în sutienul ei.

Femeia ascundea banii la sutien

De asemenea, polițista avea în posesie o agendă care conținea o evidență detaliată a veniturilor obținute ilegal, cu mențiuni referitoare la perioada august-decembrie 2018 și anii 2019-2021.

Citește și: UPDATE: Care este starea copilului de 3 ani muşcat de câine în Lupeni? Micuțul se afla în brațele mamei sale când a fost atacat

Ea a recunoscut faptele săvârșite și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, motivând că:  „Soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.

Fosta polițistă este acum în așteptarea sentinței.

Citește și: Jaf ca în filme la un cazino din Vișeu de Sus. Vânzătoarea a fost amenințată cu cuțitul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si