UPDATE: Poliţia a deschis un dosar penal de neglijenţă în serviciu, in rem, iar managerul Spitalul Municipal Dej a declarat că în unitatea medicală se face o anchetă internă.

”Este extrem de grav şi regretabil ce s-a întâmplat. Până azi, dacă cineva m-ar fi intrebat înainte, nu aş fi crezut că aşa ceva este posibil, dar s-a întâmplat.

Noi, ca instituţie, avem proceduri clare în acest sens în ce priveşte predarea cadavrelor către aparţinători. Se pare, însă, că în acest caz ceva s-a scurtcircuitat. Cineva a greşit şi va răspunde pentru greşeala făcută”, a explicat doctorul Mihai Pandrea, manager al Spitalului Municipal Dej, potrivit news.ro

Cele doua femei, una de 74 de ani din localitatea Nires si cealalta de 66 de ani din Cluj, au murit, duminica, la Spitalul din Dej. Rudele femeii din Nires au venit si au ridicat corpul, iar miercuri au si ingropat-o. Pentru ca nu au deschis sicriul, oamenii nu si-au dat seama ca ingroapa pe altcineva.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru cealalta femeie, din Cluj, lucrurile au fost mai complicate pentru ca medicii au fost nevoiti sa ii caute apartinatorii. In cele din urma, acestia au luat trupul de la spital. Totul a fost scos la iveala in timpul inmormantarii:

''Ne-am dat seama in timpul slujbei, pentru ca preotul ne-a intrebat daca vrem sa deschidem capacul si l-am deschis si cand am vazut, am incremenit cu totii.

E ciudat ca le-a incurcat pe femei, ca una era bruneta ci cred ca e vina celor de la morga ca le-a incurcat. Eu imediat ce am vazut si am si sunat la politie in Dej”, a declarat ruda femeii din Cluj, potrivit stirileprotv.ro.

Dupa ce au alertat autoritatile, politistii si-au dat seama ca incurcatura s-a produs la morga, iar cei doi responsabili sunt deja anchetati.

Cosmarul nu se incheie aici pentru cele doua familii. Trupurile celor doua femei vor fi mutate dintr-un loc in altul, pentru ca rudele sa le poata inmormanta crestineste. Criminalistii si angajatii IML au ajuns deja la Nires pentru deshumare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si