Un bărbat de 37 de ani a fost salvat de medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în urma unei infecții grave provocată de o banală amigdalită.

Tânăr de 37 de ani, la un pas de tragedie din cauza unei banale amigdalite. Ce au transmis medicii

În urma complicațiilor amigdalitei, infecția s-a răspândit în întregul organism. Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au reușit să îi salveze viața pacientului de 37 de ani, conform servuscluj.ro.

Citește și: Operație în premieră la Oradea. Unui pacient i-a fost scos tumoarea cerebrală în timp ce era treaz, vorbea și număra

Reprezentanții SCJU Cluj-Napoca au transmis că:  „Pentru Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). În plus, bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Medicii falși care aproape au mutilat-o pe fosta Miss România au fost reținuți

Mai multe echipe de medici au depus eforturi maxime pentru salvarea bărbatului

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună alături de medicul curant asist. univ. dr. David Andraș, medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți.

Pentru a-i oferi o șansă în plus lui Tudor, medicii spitalului au apelat și la experiența specialiștilor din alte unități spitalicești din țară și străinătate (Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles).

Citește și: Stomatologul fals, care ar fi operat-o pe fosta Miss România 2019, a fost prins în București

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 de intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite cantități foarte mari de sânge pentru transfuzii, plasmă și piele. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei”.

Citește și: Imagini șocante în spitalul AKH din Viena

Bărbatul s-a vindecat complet, iar astăzi a fost externat din spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si