Povestea Mariei este una extrem de tristă. Are numai 12 ani și este originară din Botoșani. Mai are un frățior, care și el a fost lăsat în grija statului.

Până la vârsta de 6 ani, Maria crescut la Asociația „Hand of Help” din Botoșani. La acel moment, viața fetiței părea că se va schimba în bine. Asta pentru că un cuplu din Suceava s-a atașat de ea și au decis să o ia pe micuță în plasament simplu.

Lucrurile s-au mișcat destul de repede, cuplul obținând acordul din partea magistraților Tribunalului Botoșani. La vremea respectivă, părinții adoptive locuiau în comuna Ipotești, apoi s-au mutat în cartierul Burdujeni din Suceava.

Citeste si: Caz incredibil: O fetiță de 10 ani a fost pălmuită de către o adolescentă. Totul a fost filmat

Povestea Mariei a luat o turnură groaznică

În timp însă, lucrurile nu au mai fost atât de roz pentru micuța Maria. Fetița era bătută și umilită de cei care ar fi trebuit să o îngrijească. Mai mult decât atât, Maria avea perioade în care un primea nici măcar de mâncare din partea celor doi asistenți maternali.

Aceste fapte extrem de grave au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Nicoleta Daneliuc.

Cum a fost descoperit cazul Mariei

Potrivit obiectivdesuceava.ro, aceasta a declarat faptul că săptămâna trecută, angajați ai instituției de protecție social au fost apelați de o vecină care îi anunța faptul că Maria a fost bătută. Mai mult decât atât, autoritățile au primit inclusiv o înregistrare audio pentru a se dovedi faptul că acuzațiile erau unele adevărate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O echipă de asistenți sociali s-a deplasat imediat la locuința acelei familii, acolo unde au realizat faptul că Maria era singură, închisă în casă.

Inițial, copila nu a vrut să deschidă ușa asistenților, de teama „părinților adoptivi”. Cei din urmă au reușit să o convingă însă destul de repede, având în vedere faptul că erau însoțiți de un echipaj de poliție.

Fetița a fost găsită cu multiple răni și vânătăi pe mâini și pe picioare, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Nicoleta Daneliuc.

Citeste si: Caz șocant în Bârlad: un afacerist și-a abuzat timp de 2 ani fiica de 13 ani, după ce își adormea soția cu somnifere. Ce s-a întâmplat cu bărbatul

Maria le-a spus că a fost bătută cu o curea și cu un șlap. După ce a fost examinată de medici, Maria a fost cazată în Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență, acolo unde autoritățile sanitare au emis un certificate medico-legal pe numele său. După acest episod, asistenții DGASPC au înaintat imediat o plângere la Poliție împotriva agresorilor.

Autoritățile au început o anchetă, iar printer martorii care vor fi chemați să dea declarații este și diriginta Mariei, Adriana Huianu.

„Maria este o fetiţă veselă şi sociabilă. Îmi pare tare rău că nu s-a aflat mai devreme prin ce trece. Noi am învăţat în sistem on-line, iar la şcoală ne-am întâlnit abia pe 5 mai. Am început să am semne de întrebare, Maria povestindu-mi despre multe interdicţii în familia lor. Nu a ştiut să-mi povestească ce au gătit de Paşti, în schimb mi-a povestit că a spălat vasele şi a pus rufe la spălat. Am avut o şedinţă cu părinţii, iar tatăl mi s-a părut un bărbat foarte dur. Am chemat-o şi pe mamă, după câteva zile, dar a zis că cei doi au o relaţie foarte apropiată, se joacă, fac teme împreună. Joi după-amiază, când au chemat vecinii Poliţia, am fost şi eu acolo. Maria mi-a sărit în braţe şi mi-a povestit că nu mai poate îndura bătăile. De atunci o vizitez zilnic la Centrul de Plasament şi am menţionat că aş vrea să o iau eu să o cresc”, spus profesoara Adriana Huianu, pentru presa locală, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Maria, alături de diriginta ei, la festivitatea de premiere de anul acesta. (FOTO: obiectivdesuceava.ro)

Ce au făcut părinții adoptivi ai micuței

Părinții adoptivi ai micuței s-au prezentat la sediul instituției DGASPC în ziua în care Maria a fost luată din casa groazei. Cei doi și-au cerut iertare, spunând că au vrut să îi îndrepte caracterul fetiței.

Citeste si: Crimă la Botoșani! O mamă și-a omorât soțul în fața celor patru copii. Pedeapsa primită, uimitor de mică!

Au completat spunând că își pierdeau cumpătul în momentul în care fetița refuza anumite feluri de mâncare.

Totodată, Nicoleta Daneliuc a precizat că angajații DGASPC au monitorizat relația Mariei cu cei doi asistenți maternali. O dată la trei luni, asistenții se interesau de starea copilei. Ultima dată au stat de vorbă cu cea mică în luna mai, însă Mariei i-a fost teamă să le povestească despre coșmarul prin care trece. Anul trecut, pandemia a făcut ca aceste vizite să fie suspendate, iar discuțiile să fie purtate doar prin apel telefonic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si