Dennis McGrory avea 28 de ani în anul 1975, atunci când a agresat-o sexual, a înjunghiat-o și a strangulat-o pe Jacqui Montgomery, o adolescentă în vârstă de 15 ani, în casa ei din Islington, în nordul Londrei. La un an după comiterea nenorocirii, anindividul din Milton Keynes, Buckinghamshire, a fost judecat și a fost exonerat de acuzația de crimă.

Citește și: Un român a fost reţinut după ce a trimis cinci femei să se prostitueze în ţări europene

La aproape 5 decenii după comiterea faptei, judecătorii au făcut în sfârșit dreptate, iar McGrory a ajuns în spatele gratiilor. Acest lucru a fost posibil, datorită unei probe de ADN." Un bărbat violent, care trăia în familia noastră, a violat-o și a ucis-o pe sora mea. El a putut să-și trăiască viața. Și-a petrecut aproape 50 de ani ca om liber, făcând ce a vrut. Sora mea nici măcar nu împlinise 16 ani. Acțiunile sale au provocat traume atâtor oameni și nu au existat consecințe pentru el ”, a declarat sora victimei, Kathy, potrivit jurnaliștilor de la  Daily Mail.

McGrory a umblat liber aproape 50 de ani, după ce a ucis cu sânge rece o adolescentă

În cazul legii dublei incriminări, legislativul englez a făcut o modificare în anul 2003. Atunci, cazula fost trimis la Curtea de Apel pentru un nou proces la Old Bailey.

Cu toate că procesul a fost întrerupt în luna martie, după ce bărbatul în vârstă de 75 de ani s-a îmbolnăvit, acesta a fost găsit vinovat de viol și crimă, după un nou proces. Criminalul a fost plasat în arest preventiv pentru a fi condamnat pe data de 13 ianuarie.

Judecătorii au declarat că McGrory a fost" plin de furie" atunci când a ucis-o pe adolescenta în vârstă de 15 ani.

Bărbatul încerca să dea de urma fostei sale partenere, Josie Montgomery- mătușa victimei- care avea o aventură cu prietenul său, John Malloy.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Fumatul va fi interzis în această țară. Ce prevede noua lege și de când va intra în vigoare

"Fără îndoială, plin de furie și dorind să o atace pe Josie, acuzatul și-a descărcat furia pe cea mai bună variantă, Jacqui Montgomery, violând-o și ucigând-o", a declarat Procurorul Sarah Przybylska, potrivit sursei citate.

În timpul comiterii nenorocirilor, ucigașul a smuls o pagină din jurnalul tinerei pe care era trecută adresa mătușii sale. Trupul neînsuflețit al lui Jacqui a fost găsit de tatăl ei, Robert Montgomery, zăcând pe podeaua sufrageriei lor, la primele ore ale zilei, pe data de 2 iunie 1975. Adolescenta suferise răni fatale prin înjunghiere, precum și traumatisme la nivelul feței și fusese strangulată cu firul unui fier de călcat. McGrory amenințase, în trecut, că o va agresa sexual pe Jacqui și, în acea noapte," s-a ținut de cuvânt", au mai menționat judecătorii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Directorul Procuraturii, Max Hill KC, a spus că:  ”Este un pas extrem de serios și rar să ceri Curții de Apel, așa cum am făcut-o eu, să anuleze o achitare pentru crimă, indiferent dacă această achitare a avut loc acum cinci ani sau acum 50 de ani”.

Citește și: VIDEO- Răsturnare de situație în cazul asasinării lui John Englezu în Malta. Cine sunt criminalii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si