Preotul din Mozambic a vrut să bată recordul lui Iisus pe Muntele biblic al Măslinilor, descris în Evanghelia după Matei.

Francisco Barajah, fondatorul Bisericii Evanghelice Santa Trindade, s-a stins din viață la un spital din orașul Beira, acolo unde a fost transportat în stare critică.

Citește și: Claudiei nu i-a venit să creadă atunci când a rămas însărcinată la vârsta de 55 de ani. „Am spus că nu se poate”

După 25 de zile în care nu a mâncat și nu a băut nimic, bărbatul reușise să slăbească până la punctul în care nu se mai putea ține pe picioare. Acesta s-a stins din viață la vârsta de doar 39 de ani.

Domnul Barajah fusese adus la spital la insistențele rudelor și ale adepților. Pastorul a fost diagnosticat de medici cu anemie acută și insuficiență a organelor digestive, notează jurnaliștii de la  bbc.com.

Fratele preotului a contestat diagnosticul dat de medici

Cu toate că a fost rehidratat cu seruri și s-a încercat introducerea de alimente lichide, toate eforturile depuse de medici au fost în zadar. Intervenția a venit mult prea târziu, iar pastorul s-a stins din viață miercuri, 15 februarie 2023.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, Francisco Barajah era profesor de franceză în orașul Messica din provincia centrală Manica, la granița cu Zimbabwe.

Membrii Bisericii Santa Trindade au transmis că era obișnuit ca preotul și enoriaşii săi să postească, dar nu pentru atât de mult timp.

Fratele pastorului, Marques Manuel Barajah, a declarat că acesta a postit, dar a contestat diagnosticul medical cu privire la moartea sa.

Caz șocant în Mozambic! Un pastor s-a stins din viață după ce a încercat să țină postul lui Iisus Hristos

Citește și: O româncă, menajeră în Spania, riscă ani grei în spatele gratiilor. Femeia a „curățat” o casă de zeci de mii de euro

"Adevărul este că fratele meu suferea de tensiune arterială scăzută", a declarat Marques Manuel Barajah.

Nu este prima dată când o are loc astfel de tragedie în comunitate.

În anul 2015, un bărbat din Zimbabwe s-a stins din viață după 30 de zile, conform jurnaliștilor locali. De asemenea, și în anul 2006, un medic legist britanic a constatat că o femeie s-a stins din viață la jumătatea unui post similar în Londra.

Citește și: Un tânăr de 28 de ani a murit după ce a pierdut controlul volanului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si