În Oradea, două femei și două fetițe în vârstă de 2, respectiv 4 ani, au ajuns de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei.

Cum s-a produs tragedia?

Cea mai mare dintre ele, având vârsta de 27 de ani, a folosit substanța pentru a se spăla pe picioare. Acestea au început să se simtă rău la scurt timp, chemând ambulanța.

Au fost internate pe secția de Terapie Intensivă, iar prognosticul medicilor este rezervat. Apelul la numărul de urgență a fost dat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02:15.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Din primele investigații efectuate de polițiști a reieșit că, în seara de 30 ianuarie 2024, o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluția respectivă pentru a se spăla pe picioare, în prezența altor trei membri ai familiei, o tânără de 23 de ani și două minore de 2 și 4 ani", se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

Citește și: Dramă cumplită în Dâmbovița! O mamă și cele două fiice ale sale au fost găsite fără viață în casă. Primele informații ale anchetatorilor sunt terifiante

Ce simptome au avut acestea?

Toate cele patru persoane au acuzat stări de vomă. Acestea au fost transportate la spital de către un echipaj medical. Două dintre cele patru persoane sunt intubate și ventilate mecanic, din cauza vaporilor inhalați.

"Ambele fetiţe şi pacienta de 24 ani au inhalat vaporii soluţiei. Pacienta de 27 ani s-a şi spălat cu acea soluţie. Micuţele sunt în stare extrem de gravă, fetiţa în vârstă de 2 ani este, şi ea, intubată şi ventilată mecanic.

Prognosticul medicilor este rezervat pentru toate cele patru paciente", a declarat Lisa Crăiuţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic judeţean din Oradea pentru eBihoreanul.

Citește și: Care este starea fetiței de trei ani, din Iași, spălată pe cap cu o substanță toxică de mama sa? ,,Ea a venit de la început extrem de gravă''

De asemenea, oamenii legii au deschis dosar penal și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si