Un pacient a rămas pozitiv la virusul SARS-CoV-2 timp de aproape doi ani, adică mai precis 613 zile mai exact, cea mai lungă infecție, informează Le Parisien.

Pacient moarte stranie Covid

Imagine cu un test de Covid-19.

[Sursa foto: iStock]

Ce au descoperit specialiștii în urma testelor făcute?

Bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost infectat cu varianta Omicron în februarie 2022, pe care a păstrat-o în organism până la moartea sa, în octombrie 2023, au dezvăluit cercetătorii de la Centrul de Medicină Experimentală și Moleculară de la Universitatea din Amsterdam, citați de revista americană Time.

Oamenii de știință nu au precizat însă naționalitatea pacientului și nici țara în care a fost internat. 

Citește și: Alertă sanitară în România! Numărul cazurilor de scarlatină a crescut alarmant, mai ales în rândul copiilor. Cum se transmite și care este tratamentul?

Această infecție neobișnuită poate fi explicată prin profilul imunitar particular al pacientului. Suferind de o boală a sângelui, individul nu a reușit să producă anticorpi suficienți pentru a combate virusul, în ciuda mai multor injecții de vaccin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Cercetătorii au analizat probe prelevate din nasul și gâtul pacientului, iar rezultatele au arătat că virusul a dezvoltat rezistență la sotrovimab, adică un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19, mai scrie sursa citată mai sus.

Virusul a suferit în jur de cincizeci de mutații, dintre care unele sunt extrem de rezistente la apărarea imunitară. 

"Acest caz evidențiază riscul de infecții persistente cu SARS-CoV-2 la persoanele imunocompromise", au declarat autorii studiului. Tot ei au spus că virusul nu a mai infectat pe nimeni. 

Pacient moarte stranie Covid

Imagine cu un test de Covid-19.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce probleme de sănătate poți să ai dacă hrănești porumbeii. Puțini români știu riscul la care se expun în parcuri. Ce amenzi se pot primi?

Cercetătorii de la institutul olandez își vor prezenta cercetările sâmbătă, 27 aprilie, în cadrul unei reuniuni care va avea loc la Barcelona și care va coincide cu congresul Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase.

Câte persoane au decedat din cauza Covid-19 în România?

Potrivit statisticilor, în țara noastră au fost 67237 de decese în urma acestui virus. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate în București, mai exact 5622. De asemenea, pe locul doi se află Prahova, cu 2979 decese.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si