In articol:
Femeia de 30 de ani, din comuna Fãlciu, a ajuns pe 7 februarie cu ambulanța la spital, acuzând dureri de naștere. A fost înregistrată cu sarcină la termen și imediat a fost chemat medicul specialist ginecolog. Femeia a fost dusă apoi în sala de nașteri.
Citeste si: Poliția face apel către populație! Cine îi recunoaște pe acești tineri să sune de urgență la 112
Andreea a făcut tot felul de teste, dar din toate a rezultat că nu este însărcinată. Deși a susținut mereu că are contracții, copilul se mișcă și i se aude inima bătându-i.
A fost totuși trimisă acasă, pentru că nu a ieșit nimic la testul imagistic. Femeia nemulțumită a cerut ajutorul presei si al managerului spitalului.
„Am ajuns în țară, venind din Germania, pe data de 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate si mi s-a spus că sunt însărcinată, dar că am uter septat si copilul nu se vede. Eu le-am spus că am mai avut această problemă la primul copil, în 2011, când am fost la fel, însãrcinată, și am fost dusă la spital să nasc, iar la control nu
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ce spune medicul de gardă care a consultat-o
„Pacienta a fost preluată de mine și de medicul Andreea Cara, pe 7 februarie, la orele 18.00 de la CPU, cu sarcină la termen și uter cicatriceal, ea fiind adusă cu ambulanța, la urgență. Medicul Cara Andreea a infirmat prezența sarcinii, pacienta prezentând un glob vezical și un sindrom dureros abdominal. Diagnosticul de sarcină a fost infirmat prin examen clinic și ecografic. Pacienta este obeză, gravidă declarativ, cu sarcina urmăritã în Germania, declarativ și fără documente asupra ei, susține că este gravidă conform părerii medicilor din Germania, 60% da, 40% nu, diagnostic susținut de prezența unei secreții mamelonare (de galactoree). Testul de sarcină efectuat la indicația celor trei medici de gardă este negativ. A fost diagnosticată de noi cu amenoree secundară cauză hipofizală și sarcină închipuită, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic, și primește diagnosticul de amenoree secundară, obezitate, recomandându-se dozări hormonale specifice unei astfel de situații. Se instituie în cursul internării terapie hormonală pentru declanșarea ciclului menstrual și antibioterapie și antiinfamator pentru sindromul dureros abdominal. De asemenea, a fost descoperită și cu Hepatită B, ea neștiind că are și acest virus. Este externată după cinci zile de spitalizare cu efectuarea analizelor hormonale în laborator și cu revenirea cu rezultatele”, a precizat medicul Adina Boca.