Din acest motiv, susțin sursele stirilekanald.ro, pe căi neoficiale s-a apelat la expertiza SRI-ului, anchetatorii sperâsnd că specialiștii de acolo vor face lumină în acest caz care a revoltat România.

Citeste si: Informaţii de ultimă oră. Au fost găsite cartela şi telefonul Alexandrei Măceşanu

Citeste si: Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: “Dincă nu e nebun de serviciu, face parte dintr-un angrenaj care include oameni politici!”

Citeste si: Gheorghe Dincă ar fi recunoscut, în sfârșit, totul! Unde spune că a ascuns cadavrele Luizei și Alexandrei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Au apelat la SRI pe ideea că ar putea fi un caz de siguranță națională. Adică, dacă nu sunt ucise fetele, dacă sunt doar parte dintr-o rețea de trafic de carne vie, este problemă de siguranță națională. E adevărat, nimic nu e încă oficial, dar, deja, în anumite birouri ale SRI se fac cercetări serioase”, ne-a spus o sursă demnă de încredere.

De altfel, susține sursa noastră, cei care se vor ocupa din SRI de cazul din Caracal sunt ofițeri specializați în domeniul traficului de persoane, având performanțe reale în destructurarea unor rețele de carne vie pornite din România și cu ramificații internaționale. ”SRI-ul a intrat pe fir din cauza faptului că se discută deja în spațiul public de trafic pe persoane, mai ales că, până acum, nu au fost găsite corpurile celor două fete, iar Gheorghe Dincă îi duce cu zăhărelul pe cei din anchetă.
Și dacă nu este așa, cu siguranță vor ajuta ancheta, chiar dacă nu o vor face la nivel oficial. Vor transmite autorităților toate informațiile pe care le vor strânge, iar asta ar putea scurta considerabil timpul desfășurării anchetei”
, ne-a mai spus sursa citată.

Conform statutului SRI, de altfel, intervenția agenților secreți este pe deplin justificată. ”Prevenirea şi combaterea acţiunilor de spionaj, a terorismului şi a criminalităţii organizate transfrontaliere care, prin natură şi amploare, afectează securitatea naţională”, este unul dintre punctele cheie ale activității SRI.

România o vede pe Alexandra ca pe o eroină

De 3 ori a sunat Alexandra la 112 în decurs de 7 minute implorând ajutor. De fiecare dată s-au pierdut zeci de secunde, clipe vitale până când operatorul a transferat apelul la dispeceratul poliției. Alexandra a stat de vorbă cu un agent, dar nici asta nu i-a schimbat soarta. Autoritățile s-au dovedit incapabile să localizeze telefonul folosit de biata fată. Polițiștii au ajuns în casa ororilor după aproape 20 de ore. Cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale se spală pe mâini și spun că au acționat ca la carte. La 5 minute și 7 secunde după ora 11, adolescenta apelează numărul de urgență pentru prima dată. După 34 de secunde, operatorul 112 transferă apelul la poliție.  Dar fata închide- speriată. La ora 11- 6 minute și 25 de secunde, Alexandra sună din nou. 

Dupa un minut și 28 de secunde, o durată extrem de mare, poate vorbi, în sfârșit, cu un dispecer al poliției. Îi spune că e într-o casă părăsită și dă o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsește acolo. Culmea, chiar ea îi avertizează pe polițiști că s-ar putea să nu se afle la adresa respectivă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

A spus: „ sunt într-o curte plină cu caini, este un nene cu păr alb și îmi spune ca voi face bani mulți”. La un moment dat se aude o bufnitură foarte, foarte puternică. Probabil atunci i-a smuls telefonul mobil! La ora 11, 12 minute și 36 de secunde Alexandra sună pentru a treia oară.  Trec 15 secunde până i se face legătura cu poliția. Nici acum nu poate spune cu exactitate unde se afla. E șocant: în interval de 7 minute trei apeluri sunt făcute la 112, dar locul din care se sună rămâne un mister- cu toate că suntem în era tehnologiei- când toate telefoanele pot fi localizate ușor pe baza gps-ului. Dar polițiștii n-au descoperit nimic la cele 3 adrese. Datele oferite de STS erau greșite. Mai mult, până acum, în cazul Alexandrei de la Caracal, anchetatorii nu au făcut nicio descoperire care să ajute, măcat puțin, la rezolvarea cazului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si