In articol:
„Este o modalitate frecventă între adolescenți de a se răfui, de a-și gestiona niște probleme, de multe ori, sentimentale sau de orgoliu. Sunt grupuri populare care își susțin această popularitate prin agresiune și violență, prin dorința de a umili pe cineva. Teama celorlați să nu devină victime îi face să fie supuși, să accepte ce le cere orice le cere acest grup care conduce”,a explicat psihologul.
„Sunt gesturi de o agresivitate și de o brutalitate exagerată, indiferent de natura conflictului. Până la urmă, sunt niște adolescenți care nu pot să aibă niște conflicte generate de o problemă existențială reală foarte importantă”, a adăugat Keren Rosner.
În cazul acesta, adolescenta este nu numai fără apărare, este singură într-un grup foarte mare. Initial, ea încearcă să se apere, dar este copleșită. Cei de pe margine se amuză și nu empatizează absolut deloc cu această adolescentă, indiferent care a fost problema care a declanșat acest conflict, a observat psihologul.
Potrivit lui Keren Rosner, observăm un comportament agresiv care este susținut de grup, un comportament care e premeditat. „Este foarte trist că nimeni nu intervine”, remarcă aceasta.
Citeste si: VIDEO| Fată umilită și lovită de alte fete, în București. Reacția poliției
În astfel de cazuri, există riscul ca victima să resimte afectele agresiunii pe termen lung: să nu mai aibă curajul să își spună punctul de vedere, să-și exprime ideile.
Agresoarele au fost identificate
Pe 4 septembrie, polițiști din cadrul Secției 9 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în mediul on line este distribuită o filmare în care se observă că o tânără este agresată fizic de alte minore, fiind demarate verificări în vederea identificării persoanelor implicate.
Tinerele ce apăreau în imagini au fost depistate și conduse la sediul Secției, unde au fost audiate în prezența părinților și reprezentanților DGASPC sector 2.
Cercetarile sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.