Pe 19 iulie 2019, un bărbat de 55 de ani a fost imobilizat de jandarmi în parcul din Vatra Dornei și a murit după ce unul dintre ei l-a presat la pământ, în timp ce celălalt i-a dat cu spray lacrimogen în față.

Citeste si: George Floyd a murit ca urmare a asfixierii, conform unei autopsii independente

Bărbatul a strigat „Nu mai da!” la jandarmii care se chinuiau să îl imobilizaze.

Unul dintre jandarmi încearcă să îi intoarcă mâna la spate în timp ce o altă persoană filmează întreaga scenă.

Nimeni nu intervine

Mai mulți oameni se opresc să privească scena, dar nimeni nu intervine între omul pus la pământ și jandarmii care încearcă să îl imobilizeze.

Pentru că cei doi nu fac față intervine un al treilea jandarm, iar bărbatul imobilizat începe să urle după ce unul dintre ei îl apasă cu mâinile de ceafă și îi strigă să stea jos.

Citeste si: Accident grav în Botoșani. Șoferul făcea live pe Facebook VIDEO

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Unul dintre jandarmi, o femeie, vorbește la telefon câteva secunde și se apropie de bărbatul imobilizat.

Ajunsă în fața lui, scoate spray-ul lacrimogen și așteaptă semnalul colegului care îl ține imobilizat pe bărbat. La semnul acestuia, femeia se apleacă și pulverizează un jet de spray direct în fața victimei.

Post mortem

După ce primește jetul de spray în față, bărbatul se zbate aproape un minut. În timpul acesta, jandarmul îl apasă cu putere pe cap, ca să îi țină fața la pământ.

DUpă ce se oprește din zbătut, „oamenii legii” îi duc mâinile la spate și îl încăutușează.

Bărbatul a ajuns la spital în stop cardio-respirator şi a murit, în dimineața următoare. Primele concluzii ale legiştilor au fost că bărbatul suferise un infarctul entero-mezenteric, complicat de o peritonită generalizată.

Potrivit raportului IML Iași, există o legătură de cauzalitate între intervenția jandarmilor și decesul bărbatului.

Citeste si: Cazul Caracal! Misterul dispariției camerei 6 din casa lui Gheorghe Dincă. Gafă incredibilă: procurorii nu știu câte camere are casa ”monstrului din Caracal”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Moartea “s-a datorat insuficienţei multiple de organe, infarct entero-mezenteric, consecinţa unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant-lacrimogen şi presarea victimei cu corpul şi genunchii în zona lombară, toate acestea ducând la stop cardio-respirator”, potrivit documentelor intrate în posesia libertatea.ro.

Legiştii din Iaşi mai precizează că “decesul a survenit ca urmare a pulverizări cu spray iritant-lacrimogent, de la o distanţă de 20-30 de cm de faţa victimei, fapt ce a determinat asfixia acută, urmată de stop-cardiorespirator”.

Până în acest moment, singura inculpată este jandarmerița care a folosit spray-ul lacrimogen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si