12 români infectaţi cu noul coronavirus au murit. Toţi aveau şi alte afecţiuni serioase- iar virusul nu a făcut altceva decât să-i pună la pământ. Mai îngrijorător e că trecreea orelor spulberă orice dram de optimism.

Specialiştii ne avertizează că fără măsuri dure în câteva săptămâni numărul celor infectaţi ar putea fi socotit în mii de cazuri. Mai ales că mulți nu știu că sunt bolnavi- cum a fost cazul pastorului din Arad, care a stat zile întregi în spital fără să i se facă vreun test.

"A fost cel mai bun soț- tată- frate- socru- bunic- unchi- pastor- profesor- tată spiritual- preot în casa lui timp de aproape 65 de ani. Ne-a iubit pe noi cu toată puterea lui, a iubit oamenii fără să aștepte ceva în schimb și cel mai mult L-a iubit pe Isus Cristos, Cel la care este acum. Pentru el e bine. Pentru noi e greu”, spune fiul preotului. 

Citeste si: Încă o țară intră în izolare timp de trei săptămâni

coronavirus romania
coronavirus romania

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Fiul bărbatului răpus de virusul nevăzut dar periculos povesteşte ultimele ore din viaţa tatălui său- infectat cu noul coronavirus. Nimeni nu ştia asta- nici măcar medicii- pentru că omul avea o boală grea- dar nu şi simptomele Covid-19. A fost internat în spitalul din Arad vineri. Apoi- când starea lui de sănătate s-a înrăutăţit- a fost transferat la terapie intensivă. Bărbatul nu a fost izolat după cum se poate observa în aceste imagini- iar personalul medical nu a purtat echipament special de protecţie.

Abia marţi- bolnavul a fost testat şi pentru noul coronavirus- iar testul a ieşit pozitiv. Atunci a fost dus cu Smurdul la Timişoara- unde s-a stins.

"Noi ne-am izolat la domiciliu și nu știm dacă vom putea măcar să ne luăm rămas bun de la el. Fratele și sora mea și familiile lor nu vor putea fi alături de noi pentru că locuiesc în străinătate. Eu și soția vom fi izolați lângă mama mea și vom face tot posibilul să prevenim să se întâmple altceva. Nu mi-e ușor să scriu acum, dar voiam ca lucrurile să fie clare. Virusul e real, iar noi simțim asta din plin”, mai afirmă acesta.

Doctorii si personalul medical cu care pacientul a intrat in contact au fost testati, dar ingrijorator este ca inainte cu o saptamana sa ajunga in spital pastorul ar fi participat la mai multe adunari bisericesti, iar la ultima slujba ar fi asistat peste 30 de enoriasi. toti ar trebui identificati- testati si izolati.

Citeste si: SUA, noul epicentru al pandemiei! OMS: Vedem o foarte mare accelerare a cazurilor

Până acum- în România au fost făcute 12.624 de testări. Dintre ele 762 au fost pozitive. Avem 186 de contaminaţi doar în ultimele 24 de ore. Pacienţii nou diagnosticaţi au între 4 şi 85 de ani- potrivit autotorităţilor.

Majoritatea sunt cazuri uşoare pentru care doctorii fac tot posibilul să aducă vindecarea. Din păcate- 16 români sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă- asistaţi de aparate şi ventilaţi mecanic.

Cu toate că medicii avertizează că la noi vârful epidemic ar putea fi atins abia la sărbătorile de paşte- iar fără măsuri- specialiştii spun răspicat că ar fi accelerată contaminarea- putându-se ajuge rapid la 5 mii de cazuri. Episodul de vreme rece ar putea să ne ajute. Să limiteze extinderea. Adrian Streinu Cercel spune că frigul e duşmanul virusului.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Toţi medicii din lume spun că pandemia se va stinge abia după ce 60 la sută din populaţia globului se va imuniza. Imunizarea se face fie prin boală- adică contractând virusul- fie prin vaccin- care încă nu există.

Restricţiile se iau pentru ca spitalele să poată face faţă numărului de pacienţi. Sunt unii care poate nici nu vor şti că au fost contaminaţi- şi asta pentru că nu au simptome.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si