Anunțul cum că pasageri de la bordul vasului de lux care a eșuat în Groenlanda a fost făcut după o a treia încercare eșuată de a elibera ambarcațiunea de croazieră, după ce o navă de cercetare în domeniul pescuitului a încercat miercuri să scoată nava de acolo.

"Toată lumea este bine dispusă”

"Acești pasageri se află în prezent în izolare.

Ei sunt îngrijiți de medicul nostru de la bord, de echipa medicală și de echipajul de la bord și se simt bine", a precizat într-un comunicat Aurora Expeditions, cu sediul în Australia. Ceilalți de pe MV Ocean Explorer sunt "în siguranță și sănătoși", a adăugat acesta.

Citește și: Ucraina a recuperat câteva dintre platformele de gaz și ulei din Marea Neagră, "furate" de Rusia

Ziarul australian The Sydney Morning Herald l-a citat pe un pensionar din Australia, Steven Fraser, care se află pe navă, care a declarat "Toată lumea este bine dispusă. Este un pic frustrant, dar ne aflăm într-o parte frumoasă a lumii". Fraser a declarat pentru ziar că el însuși s-a îmbolnăvit de COVID-19 pe navă. 

Vasul de croazieră a eșuat luni deasupra Cercului Polar Arctic, în Alpefjord, care se află în Parcul Național Nord-Estul Groenlandei, cel mai nordic parc național din lume.

Vasul de croazieră a eșuat luni deasupra Cercului Polar Arctic, în Alpefjord, care se află în Parcul Național Nord-Estul Groenlandei, cel mai nordic parc național din lume.

[Sursa foto: dr.dk]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vasul de croazieră a eșuat luni deasupra Cercului Polar Arctic, în Alpefjord, care se află în Parcul Național Nord-Estul Groenlandei, cel mai nordic parc național din lume. Parcul are aproape cât Franța și Spania la un loc, iar aproximativ 80% din suprafața sa este acoperită în permanență de un strat de gheață. Alpefjord se află la aproximativ 240 de kilometri de cea mai apropiată așezare, Ittoqqortoormiit, care la rândul său se află la aproape 1.400

de kilometri de capitala țării, Nuuk.

Vasul de croazieră ar urma să fie în Norvegia pe 22 septembrie

"Din nefericire, încercarea (de a elibera nava) nu a avut succes", a declarat Comandamentul comun danez pentru Arctica, care coordonează operațiunea. La începutul acestei săptămâni, nava de croazieră a făcut două încercări eșuate de a se elibera singură în timpul mareei crescute. Într-o declarație, Comandamentul Arctic a precizat că "prima sa prioritate" a fost ca nava sa de control mai mare, Knud Rasmussen, să ajungă la fața locului, precizând că nava era așteptată vineri seara, după ce a trebuit să "încetinească puțin" în drumul său din cauza vremii. 

Citește și: Destin tragic pentru un pescar brazilian. Bărbatul a fost mâncat de viu de pirahna. Soția sa a reușit să scape cu viață

Vasul de croazieră și-a început ultima călătorie pe 2 septembrie la Kirkenes, în Norvegia arctică, și urma să se întoarcă la Bergen, Norvegia, pe 22 septembrie.  

Vasul de croazieră și-a început ultima călătorie pe 2 septembrie la Kirkenes, în Norvegia arctică, și urma să se întoarcă la Bergen, Norvegia, pe 22 septembrie.  

[Sursa foto: NOS]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Nava de croazieră sub pavilion Bahamas are pasageri din Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite. Are o punte inversată, în forma celei de pe un submarin, 77 de cabine, 151 de paturi pentru pasageri și 99 de paturi pentru echipaj, precum și mai multe restaurante.

Vremea pentru următoarele zile indică soare, cer albastru și temperaturi în jur de 5 grade Celsius (41 de grade Fahrenheit), potrivit Institutului meteorologic danez. 

Autoritatea maritimă daneză a cerut poliției din Groenlanda să investigheze motivul pentru care nava a eșuat și dacă au fost încălcate legile, se arată într-un comunicat al poliției, adăugând că nimeni nu a fost acuzat sau arestat. Un ofițer a fost la bordul navei pentru a efectua "pașii inițiali de investigare, care, printre altele, implică interogarea echipajului și a altor persoane relevante de la bord", a adăugat acesta. Proprietarul navei, SunStone Ships, cu sediul la Copenhaga, a declarat că vasul de croazieră și-a început ultima călătorie pe 2 septembrie la Kirkenes, în Norvegia arctică, și urma să se întoarcă la Bergen, Norvegia, pe 22 septembrie.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si