Close sidebar
Close sidebar

Au fost anunțate cazuri de hepatită necunoscută la copii. Ce spun autoritățile

Autoritățile au anunțat cazuri de hepatită necunoscută la copii. Centrul European de Control şi Prevenirea Bolilor (ECDC) a descoperit în cinci țări din Europa și SUA.

Georgiana Balaban,

Au fost înregistrate cazuri de hepatită la minori.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cazuri de hepatită la copii- de o origine necunoscută- identificate mai întâi în Regatul Unit au fost descoperite la copii în alte patru ţări din Europa- şi anume în Danemarca, Irlanda, Olanda şi Spania-, anunţă Centrul European de Control şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.

„În urma semnalării unor cazuri de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de securitate sanitară britanică”, la începutul lui aprilie, ”cazuri noi, la copii, au fost raportate în Danemarca, Irlanda, Olanda şi Spania”, a precizat marţi, într-un comunicat, ECDC.
Nouă cazuri suspecte au fost identificate la copii cu vârste cuprinse între unul şi şase ani în Alabama, în Statele Unite, potrivit ECDC.

Ce spun autoritățile

„Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”,

anunţă ECDC, însă anchetatori britanici ”consideră că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă, din cauza caracteristicilor clinice şi epidemiologice ale cazurilor”.

În Franța au fost descoperite două cazuri de hepatită acută a cărei etiologie este încă nedeterminată. Este vorba despre copii de până în zece ani, iar cazurile sunt în curs de investigare.

„Cazurile de hepatită acută cu o etiologie nedeterminată la copii nu sunt rare”, subliniază

agenţia.

„Apariţia acestor două cazuri nu este neaşteptată şi nu arată, în acest stagiu, un exces de cazuri în Franţa”, subliniază sursa citată, care apreciază că ”sunt de aşteptate alte semnalări probabile în zilele următoare”, având în vedere căutarea lansată.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alertă de îmbolnăvire cu hepatită.

[Sursa foto: PixaBay]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţa vineri că se aşteaptă la noi semnalări în zilele următoare şi a anunţat ”până la cinci” cazuri în Irlanda şi trei în Spania.

ECDC, contactat de AFP, nu a fost în măsură să ofere numărul de cazuri din fiecare ţară.

Nicio moarte nu s-a înregistrat, însă unele cazuri din Regatul Unit au necesitat un transplant de ficat.

„Investigaţii în laborator ale cazurilor au exclus hepatite virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile”, potrivit ECDC.

Regatul Unit a semnalat iniţial OMS, la 5 aprilie, zece cazuri grave de hepatită în Scoţia, după care a semnalat 74 de cazuri, trei zile mai târziu, potrivit OMS.

Multe dintre cazurile britanice au prezentat icter, potrivit Centrului.

„Unele cazuri prezentau simptome gastro-intestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vomă în săptămânile precedente”, potrivit ECDC.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI