Șapte persoane au fost confirmate cu tulpina Delta  în judeţul Constanţa. Oamenii infectați au între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Una dintre acestea, o femeie de 68 de ani, a murit.

Direcţia de Sănătate Publică din Judeţului Constanţa a anunţat, miercuri, că şapte pacienţi din judeţ au fost depistaţi pozitiv cu noua tulpină Delta. Cel mai tânăr pacient are 10 ani, iar cel mai în vârstă – 68 de ani.

Citeste si: Andrei Baciu: ”Valul 4 al pandemiei de coronavirus poate să vină spre sfârșitul lunii septembrie”

Tulpina Delta face ravagii

Varianta Delta a fost depistată la o fetiţă, la cinci femei şi la un bărbat cu vârsta de 21 de ani. Persoana de sex feminin, de 68 de ani, a decedat. Starea de sănătate a celorlalte şase persoane este stabilă.

DSP a menţionat că din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultima zi

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

cazuri delta coronavirus la constanța
Tulpina Delta face ravagii.[Sursa foto: PixaBay]

„La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniţi din străinătate, însă sunt pacienţi şi fără istoric de călătorie”, a transmis DPS Constanţa.

Sursa citată a menţionat că există două cazuri familiale, fiind vorba în total de patru pacienţi.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 26 iulie 2021. Câte noi decese s-au înregistrat

Incidenţa în ultimele 14 zile la nivelul judeţului Constanţa este de 0,05, fiind 15 cazuri noi confirmate.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta Delta şi 5 decese.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să plece în vacanță! O țară a eliminat orice restricție până la sfârșitul sezonului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si