Infectarea cu Sars-Cov-2 s-a dublat dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

„Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”. indică

datele Comitetului de Coordonare a Vaccinării, care prezintă şi mai multe grafice cu date comparative.

Citeste si: EMA evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19

Coronavirus continuă să dea bătăi de cap

În prima imagine, graficele reprezintă incidenţa numărului de cazuri: diferenţa procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora, de fapt rata de creştere/ scădere din 2 în 2 săptămâni.
În ceea ce priveşte semnificaţia culorilor atribuite diverselor state, bleu şi albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz şi roşu reprezintă creştere de până la 200% (roşu închis).

Citeste si: Țara care ridică restricţiile în plină pandemie de Coronavirus

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

cazurile coronavirus s-au dublat
Grafic - cazuri COVID-19 dublate.[Sursa foto: news.ro]


Graficele reprezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

Cazurile s-au dublat în Cipru, în UK și Olanda. În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă.

Citeste si: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer va sosi în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID precizează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț despre a treia doză de vaccin. Ce se întâmplă de la 1 august


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si