Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cazurile de viroză și infecții respiratorii continuă să crească. Spitalele sunt pline de copii bolnavi

Spitalele sunt în continuare pline de copii bolnavi, cei mai mulți cu infecții. Astfel de boli ar putea fi prevenite prin spălatul mâinilor. Apa și săpunul reduc cu 30% riscul de afecțiuni diareice și cu 20% riscul de infecții respiratorii.

Redactia Stirile Kanal D,

 Cazurile de viroză și infecții respiratorii continuă să crească. Spitalele sunt pline de copii bolnavi

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Tușește foarte tare și huruie foarte tare la plămâni, iar pediatra ne-a zis să venim la urgențe pentru că ea a avut varicelă acum două săptămâni și a zis că e posibil să-i fi apărut o bronșită din cauza varicelei.”

Peste 200 de copii bolnavi trec pragul Spitalului Marie Curie 

Problemele par să nu se mai termine pentru părinții cu copii mici. Zilnic camera de gardă a Spitalului Marie Curie devine neîncăpătoare. Cel puțin 250 de copii vin zilnic cu diverse patologii respiratorii, abdominale, sau simple boli ale copilăriei.

Citește și: VIDEO- Miozita, o complicație gravă a gripei la copil

Potrivit specialiștilor, majoritatea îmbolnăvirilor pleacă de la igienă. Iar copiii sunt cei mai expuși, astfel că dacă în colectivitate un singur copil se îmbolnăvește, cu siguranță că cel puțin alți 2 vor contracta boala.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Copiii fiind în colectivitate, putem să zicem că vedem în ultimul timp o creștere pe ceea ce înseamnă boli eruptive. Avem destul de multe cazuri de varicelă, rujeolă, dar cele mai multe sunt pe varicelă.”

Grav este că puțini tratează cu teamă bolile copilăriei, astfel că de multe ori și adulții ajung la spital cu forme mai grave de boală.

Citește și: VIDEO- Tragedie în Baia Mare! Un bebeluș de doar câteva săptămâni a murit de pneumonie. Părinții îi acuză pe medici de malpraxis

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Am avut situații în care au venit adulți aparent imunocompetenți și au făcut o formă destul de urâtă de pneumonie variceloasă.”

Ce ne recomandă medicii pentru a preveni îmbolnăvirea

Pentru a preveni astfel de situații, specialiștii recomandă spălarea mâinilor și utilizarea unei măști de protecție după îngrijirea unei persoane bolnave. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică aproximativ 30% din afecțiunile digestive și 20% din infecțiile respiratorii ar putea fi prevenite din igienizarea mâinilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI