Liderul senatorilor AUR Claudiu-Richard Târziu a anunţat, în plenul reunit în care a fost acordat votul de încredere Guvernului Cîţu de către Parlament, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la faptul că nu au fost îndeplinite, formal, procedurile legale pentru învestirea Cabinetului Cîţu.

„De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a adăugat Târziu.

”Nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului”

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Văd că în sală au fost voci care de care mai puternice şi triumfaliste arcului guvernamentale. Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia din guvernare ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a afirmat Claudiu Târziu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citeste si: Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Orban. Cine a reacționat

Lovitură pentru Guvernul Cîțu

Trebuie menționat faptul că liderul deputaților AUR, George Simion, a declarat anterior ca solicitarea Alianței pentru noul Guvern este redeschiderea școlilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Florin Cîțu face curățenie în Guvern. Pe cine a dat afară

Acesta susține că Executivul ne va îndatora și îndeamnă românii să nu mai plătească taxe și biruri. De asemenea, Simion și-a început discursul respectiv cu câteva versuri scrise de Adrian Păunescu:

„Capul lui Mihai Viteazu’ la Turda se ridică/ Și întreabă de ce Șara a rămas așa de mică/ Și Câmpia Turdei tristă îi răspunde lui cu jale: Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale!”.

Parlamentul dezbate și urmează sa voteze în plenul reunit de miercuri investirea Guvernului Citu. AUR a sesizat CCR ai cu privire la alegerea președintelui Camerei Deputaților Ludovic Orban. Curtea va dezbate obiecția de neconstituționalitate în data de 14 ianuarie 2021.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si