Citeste si: Rafila afirmă că, probabil, până la 5 milioane de români vor primi vaccinul anti-COVID-19 până la vară
Pe 22 octombrie a fost depusă la Curtea Constituţională sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Florin Iordache a fost numit la conducerea Consiliului Legislativ.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„A accepta ideea că preşedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic până în ziua începerii activităţii semnifică o înfrângere a dispoziţiei legale în vigoare”, arată PNL în sesizarea adresată Curţii Constituţionale.
La CCR, se va dezbate supraimpozitarea pensiilor speciale și de serviciu
Privind situația lui Florin Iordache, PNL și USR reclamă inexistenţa procedurii de audiere a candidaţilor pentru Consiliul Legislativ în comisiile parlamentare de specialitate. Un alt argument este că preşedintele Consiliului Legislativ nu trebuie să fie membru al unui partid politic.
Citeste si: Streinu-Cercel: „Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze”
„Hotărârea Parlamentului României nr. 29/2020 privind numirea domnului Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a fost adoptată cu nerespectarea art. 1 alin (5) şi art. 79 din Constituţie”, a afirmat USR în sesizarea formulată către CCR.