Citeste si: Rafila afirmă că, probabil, până la 5 milioane de români vor primi vaccinul anti-COVID-19 până la vară

Pe 22 octombrie a fost depusă la Curtea Constituţională sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Florin Iordache a fost numit la conducerea Consiliului Legislativ.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„A accepta ideea că preşedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic până în ziua începerii activităţii semnifică o înfrângere a dispoziţiei legale în vigoare”, arată PNL în sesizarea adresată Curţii Constituţionale.

La CCR, se va dezbate supraimpozitarea pensiilor speciale și de serviciu

Privind situația lui Florin Iordache, PNL și USR reclamă inexistenţa procedurii de audiere a candidaţilor pentru Consiliul Legislativ în comisiile parlamentare de specialitate. Un alt argument este că preşedintele Consiliului Legislativ nu trebuie să fie membru al unui partid politic.

Citeste si: Streinu-Cercel: „Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze”

„Hotărârea Parlamentului României nr. 29/2020 privind numirea domnului Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a fost adoptată cu nerespectarea art. 1 alin (5) şi art. 79 din Constituţie”, a afirmat USR în sesizarea formulată către CCR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si