Close sidebar
Close sidebar

Ce a aparut langa mormantul Regelui Mihai? S-a vazut acum, la parastasul de 40 de zile

Regele Mihai a fost inmormantat, la finalul anului trecut, in necropola regala de la Curtea de Arges.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Edificiul a fost ridicat chiar la initiativa sa, in urma cu mai multi ani. Si asta pentru ca in vechea catedrala episcopala din Curtea de Arges, acolo unde sunt, prin traditie, criptele familiei regale nu mai aveau loc si alte morminte.

 

Primul mormant din noua necropola a fost cel al Reginei Ana, sotia Regelui Mihai murind in vara anului 2016.  La scurt timp dupa inhumarea acesteia, langa cripta ei a fost pregatita si cea a regelui, acest lucru vazandu-se in imaginile de la parastasele organizate in memoria reginei.

Imediat dupa moartea Regelui Mihai, pe 5 decembrie, necropola regala a fost inchisa, accesul fiind permis, pana zilele trecute, doar membrilor familiei. Sambata insa a fost organizat parastasul de 40 de zile al Regelui, moment in care necropola a fost deschisa. Mai mult, pe site-ul Casei Regale au fost postate mai multe imagini din timpul slujbei de pomenire.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Britney Spears șochează din nou și anunță că s-a căsătorit cu ea însăși- antena3.ro

In acestea se observa faptul ca langa cripta Regelui Mihai au fost facute lucrari si amenajate si altele. Acestea, pentru a fi ferite de ochii curiosilor, au fost acoperite cu panza. Asa cum s-a intamplat si cu cripta regelui Mihai, imediat dupa moartea sotiei sale, cu un an si jumatate inainte de decesul lui.

Conform informatiilor de pe site-ul Eparhiei Argesului, necropola are prevazute 16 morminte regale. “Fiecare pereche de morminte va fi acoperita de o bolta in interiorul careia va sta aprinsa o candela”, specifica arhitectul lacasului.

Foto: Romania Regala

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI