Fostul Ministru al Turismului, Elena Udrea a oferit sfaturi Ministerului Justiției cu privire la ce ar trebui să facă cu deținuții. Aceasta a spus că ar trebui ca aceștia să fie trimiși la muncă, în loc să stea în pușcării degeaba.

Câți bani cheltuie statul cu deținuții?

O idee în acest sens a fost trimiterea lor pe șantierul autostrăzii Pitești- Sibiu.

”Constructorii autostrăzii Pitești- Sibiu se plâng că nu au muncitori și caută forță de muncă în satele de pe traseul șantierului. Pentru că nu găsesc, au spus că vor apela la muncitori străini. De ce nu angajează deținuți? În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării? Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților”, a scris Elena Udrea într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Imagine cu Elena Udrea.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este Paul Petrof, șeful Vamei București reținut de DNA într-un dosar de luare de mită

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot acolo, aceasta a spus că în acest fel deținuții își vor putea câștiga bani și zile deduse din pedepse, dar cel mai important, ei își vor menține capacitatea de muncă, se vor reabilita și integra mult mai bine și rapid în societate după eliberare. În cele din urmă, fostul politician, care se aflată în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute a dezvăluit suma uriașă pe care o cheltuiește statul cu cei închiși.

”Este necesară o abordare mai pragmatică la nivelul Ministerului Justiției care să aibă în vedere nu doar să umple pușcăriile din România și să mai facă altele noi cheltuind sute de milioane de euro, ci să se ocupe de reintegrarea și reabilitarea deținuților, ceea ce ar reduce gradul mare de recidivă pe care îl are România și ar combate infracționalitatea. Este o bună idee sa se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă, atât de folosita și eficientă în trecut. Astfel în loc să ții zeci de mii de oameni buni de treabă în pușcării fără să îi pui să facă nimic, doar cheltuind 400.000.000€ anual cu întreținerea lor, mai bine ar fi să îi pui să își îndrepte greșelile muncind. În felul acesta nu ar mai fi nevoie sa aducem străini să ne construiască autostrăzile”, a mai menționat Elena Udrea.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la secțiunea 5 Curtea de Argeș- Pitești din Autostrada Sibiu- Pitești (A1) este august 2025. Stadiul fizic al lucrărilor la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș depășiseră 60% în decembrie 2023, conform celor mai recente date ale CNAIR.

Câți bani trebuie să plătească Elena Udrea ca și despăgubiri?

Sentinţa definitivă de condamnare a fostului ministru al Turismului a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii.

Totodată, instanța a decis că Elena Udrea trebuie să plătească suma de 8.116.800

lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism, suma de 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

Elena Udrea deținuți autostradă

Imagine cu Elena Udrea.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: O mamă româncă a mulțumit în genunchi instanței pentru condamnarea celor care i-au mutilat fiul pe viață. Cine sunt „Frații Koala”?

În cele din urmă, sumele de 695.367 lei şi 296.076 lei i-au fost retrase fostului politician în folosul statului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si