În a doua zi de Crăciun, un incendiu a mistuit cabana Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova. În urma incendiului 8 persoane și-au pierdut viața. Anchetatorii încearcă să stabilească cauzele incendiului.

Proprietarul cabanei, Cornel Dinicu, susține că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Între timp, autoritățile continuă să găsească mai multe nereguli. Ce a condus la tragedia de la Ferma Dacilor?

Tragedia de la Ferma Dacilor: mână criminală sau nereguli în funcționare?

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei(ANRE) a declarat că pensiunea Ferma Dacilor era racordată ilegal la rețeaua de electricitate.

Potrivit primelor informații, se pare că electricitatea de la Ferma Dacilor era primită printr-un cablu de 650 de metri, legat la panoul electric al unei pompe de apă.

În timp ce ANRE susține că racordarea necorespunzătoare la electricitate a fost o posibilă cauză a incendiului, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, susține că o mână criminală a provocat, de fapt, tragedia, motiv pentru care a depus și o plângere penală.

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu. E unul aici care e piroman. Ăla dă foc la astea. Se ştie de el, dar nu îl prind , a declarat Cornel Dinicu, în exclusivitate, pentru observatornews.ro.

Avocatul lui Cornel Dinicu susțin că acesta ar fi făcut, de-a lungul timpului, mai multe reclamații la ANRE în legătură cu fluctuațiile de tensiune.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând, şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare... Noi nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat", a declarat avocatul lui Cornel Dinicu, pentru antena3.ro.

incendiu ferma dacilor

Cauza incendiului: mână criminală sau nereguli de funcționare?

[Sursa foto: Arhiva Știrile Kanal D]

Varianta că incendiul a fost provocat de o mână criminală este susținută și de psihologul criminalist, Tudorel Butoi, care a declarat că dacă incendiul ar fi izbucnit din alte cauze, oamenii ar fi avut o șansă să se salveze.

"Mie nu îmi scapă imaginea flăcărilor de 2.5 m. Combustiile rapide. Combustii spontane. Pai ce faci cu un reșou mort? Se supraîncălzește, cred, în jurul lui realizează arderea, arderea se propagă și ai niște flăcărui pe acolo. Sigur, în funcție de material, în timp, se poate ajunge la incendierea șandramalei, dar una este să sesizez acest lucru din reșou, miros, temperatură, să o tulesc. Și alta e să fiu surprins și să nu mai am șanse de a scapă! Eu susțin mâna criminală! Ca sa ajungi la mana criminală, trebuie să ajungi la oameni! Ca să ajungi la oameni, trebuie să le strici confortul. Care? Ăsta pe care îl știu! Chermeze, panarame, serbări, șprițuri", a declarat Tudorel Butoi, psiholog criminalist, pentru Știrile Kanal D.

Citește și: Avocatul lui Cornel Dinicu desființează decizia de arestare a patronului Fermei Dacilor: „Să pleci de la ipoteze empirice, supoziţii şi probabilităţi pentru a-l anatemiza pe acest om, mi se pare prea mult”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

cornel diniciu incedniu de la ferma dacilor

Cornel Dinicu susține că o mână criminală a provocat incendiul de la Ferma Dacilor

[Sursa foto: Arhiva Știrile Kanal D]

Pe 26 decembrie 2023, cabana Ferma Dacilor a ars. În incendiu, 8 persoane, printre care și fiul proprietarului, și-au pierdut viața. În acest moment, proprietarul complexului, Cornel Dinicu, se află în arest preventiv.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si