Despre seismul de acolo, fizicianul Gheorghe Marmureanu a declarat ca acesta s-a asemanat cu cel care a lovit Mexicul in 1985. "La fel ca atunci, au avut parte de un cutremur cu o magnitudine mare, la 100 de kilometri in Pacific. Atunci a fost o catastrofa uriasa pentru Mexico City. Au cazut blocuri cu 20-30 de nivele si Mexicul a construit un sistem de avertizare seismica ce te anunta cu 100 de secunde inainte."

, a spus profesorul Marmureanu.

Cat despre Romania, el spune ca situatie este stabila, dar nu exclude posibilitatea producerii un cutremur anul viitor. "Dupa 4 martie probabil va urma un cutremur de mare adancime.", a explicat acesta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ultimul cutremur semnificativ in Romania a fost inregistrat in decembrie anul trecut, atunci cand tara noastra a fost zguduita de un seism cu o intensitate de 5,4 grade pe scara Richter. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si