Raportul Curţii de Conturi pentru perioada stării de urgenţă are o secţiune specială destinată UNIFARM.
Concluzia comisarilor este că resursele financiare au fost destinate defectuos.
„Concluzia care se desprinde din cele prezentate este că resursele financiare ale CN UNIFARM SA, care constau în credite contractate special pentru starea de urgenţă, în vederea achiziţionării de produse specifice combaterii pandemiei cu coronavirus, au fost gestionate defectuos, atât prin efectuarea unor achiziţii de echipamente şi materiale sanitare de la firme intermediare, la preţuri supraestimate, cât şi prin efectuarea de plăţi în avans, Compania nu a asigurat corespunzător şi
urgent reţeaua sanitară cu produse specifice combaterii pandemiei cu coronavirus”, arată Raportul Curţii de Conturi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Curtea de Conturi a întocmit un raport special în care se arată că pe perioada stării de urgență au existat prejudicii de 38,3 milioane de lei.
Raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență a fost înaintat Parlamentului României și are la bază un control amplu, desfășurat în perioada mai-iulie 2020, la 949 de entități din administrația publică centrală și locală.
Cheltuieli de 5 miliarde de lei
Pentru combaterea pandemiei au fost cheltuite, până la 30 iunie 2020, 5 miliarde de lei de la bugetul de stat, bugetele locale și bugetul asigurărilor de șomaj.
73% din această cifră o reprezintă plata indemnizației acordate pe perioada suspendării contractului de muncă din inițiativa angajatorului (3,69 miliarde de lei), 13% indemnizațiile acordate unor categorii de persoanal ale căror activități au fost întrerupte (662 de milioane de lei), în timp ce 5,3% au reprezentat cheltuielile privind stocurile de urgență medicală (266 de milioane de lei).
Restul fondurilor s-au alocat pentru stimulentul de risc și alte cheltuieli specifice perioadei de urgență.
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, în şedinţa comună în care premierul Ludovic Orban va prezenta raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.