Marele filozof ce a depasit centenarul a vrut sa fie in aceasta perioada la Alba Iulia. Si, de acolo, fericit a trimis un mesaj prietenilor sai virtuali:

“Dragi prieteni, pentru ca nu stim ce ne rezerva timpul (nici Timpul), pentru ca Alba Iulia inseamna foarte mult pentru mine (si pentrutţara mea), am tinut sa vin aici, in locurile prin care au trecut oameni de seama, faptuitori ai unor lucruri de seama, pe cand cuvintele “unire“, “patriotism“, “tara“, “sacrificiu“, “om“ si insusi cuvantul “Romania“ aveau valoarea realitatii si se suprapuneau perfect peste ea.


Trag nadejde ca voi ajunge si anul viitor, anul Centenarului Unirii, cand mult popor se va aduna la portile acestui oras. Pana atunci, las aici un semn de recunostinta fata de inaintasi, fragment al unui film pe care as vrea sa-l arat semenilor mei in anul ce vine.
Mihai Şora,
Alba Iulia, 26 noiembrie 2017”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Intrebat de juranlisti cum arata Romania celor 100 de ani, Sora a raspuns: ”La 100 de ani, ai Romaniei si ai mei, cred ca Romania arata bine. Isi are forma ei rotunda si viitorul sta deschis in fata tarii. Depinde de milioanele de locuitori pe care ii are, sa isi indeplineasca datoria asa cum trebuie(...) Ii multumesc lui Dumnezeu ca i-am ajuns, ma simt foarte bine si dispus sa mai traiesc”.

foto: Facebook Mihai Sora


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si