O înregistrare audio care redă discuția dintre doi oligarhi ruși proeminenți a ajuns în presa rusă și a înfuriat Kremlinul.

Citește și: Rusia mută arme nucleare în Belarus, mai aproape de Occident

Unul dintre miliardarii ruși l-a descris pe Vladimir Putin drept „Satan”, într-o critică amplă la adresa președintelui Rusiei, potrivit Meduza.io.

Citește și: Vladimir Putin, anunț despre "alianța militară" cu China

Un clip audio al unei conversații dintre mogulul media Iosif Prigojin și miliardarul Farkhad Akhmedov a circulat și pe site-urile de presă ucrainene, inclusiv RBC Ucraina și Channel 5, precum și pe rețelele de socializare.

"Putin este Satana"

În clip, presa ucraineană a raportat că Akhmedov, un fost politician născut în Azerbaidjan, l-a descris pe liderul de la Kremlin drept o figură satanică, criticându-l și pe fostul președinte rus Dmitri Medvedev.

„El este Satana. Total gol”, ar fi spus Ahmedov despre Putin, conform Ukrainska Pravda.

Postul independent rus în exil Meduza a raportat că clipul a fost postat inițial pe 7 martie.

Filiala europeană a publicației independente ruse Novaya Gazeta a raportat, de asemenea, că clipul plin de insulte la adresa lui Putin și Medvedev a apărut în urmă cu câteva săptămâni, conținând un link către videoclipul complet.

„Putin a păcălit pe toată lumea, la naiba”

Într-o transcriere a postului independent rus MediaZona, Akhmedov ar putea fi auzit spunând că conducerea Kremlinului „a păcălit pe toată lumea, la naiba”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Doar mizerie, doar mizerie, la naiba. Și vărsă sângele oamenilor nevinovați", a continuat oligarhul rus.

Citește și: Diana Șoșoacă, ieșire nervoasă la adresa Ucrainei: "Un stat abuziv și fascist. Am devenit ținta nr. 1 a criminalilor ucraineni"

Părând să facă referire la războiul din Ucraina, vocea atribuită lui Prigojin spune că liderii de la kremlin „au luat viitorul țării”.

Putin „a dat țara, a dat-o dracului”, ar fi spus Prigojin într-un fragment postat pe Twitter de proiectul War Translated. „Și nu avem unde să mergem”, a adăugat vocea.

Iosif Prigojin 

[Sursa foto: Pravda.ua]

Iosif Prigojin a numit înregistrarea falsă. „Tehnologiile actuale, rețelele neuronale, le permit oamenilor să fabrice nu numai voci, ci o întreagă conversație. Toată lumea știe poziția mea politică”, a spus producătorul din domeniul muzical, care susține public implicarea Rusia în război.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner Group, Evgheni Prigojin, a comentat că oricine a postat înregistrarea poate să fi crezut în mod eronat că el a fost acel Prigojin din dialog, lucru fals.

Injurii la adresa lui Putin

Vocea despre care se presupune că îi aparține lui Iosif Prigojin mai spune că președintele rus Vladimir Putin „s-a condus singur” într-un „mare rahat”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Și-au bătut joc de noi, de copiii noștri, de viitorul lor, le-au nenorocite destinele, știi?” spune vocea despre care se presupune că îi aparține lui Akhmedov. „Sincer, desigur că sunt criminali. La naiba, sunt criminali", răspunde cealaltă voce.

Publicația Newsweek transmite că nu a putut să se verifice în mod independent veridicitatea clipului și nici identitățile vorbitorilor, dar a contactat prin e-mail reprezentanții companiilor lui Akhmedov și Prigojin pentru comentarii. Kremlinul a fost de asemenea contactat pentru comentarii.

Divorț costisitor pentru  Farkhad Akhmedov  

Farkhad Akhmedov, născut în Azerbaidjan, a câștigat o mare parte din avere din vânzarea pachetului său de acțiuni pe care-l avea la un mare producător rus de gaze, în noiembrie 2012 pentru care a încasat 1,4 miliarde de dolari.

Oligarhul a fost de acord să-i plătească fostei soții aproximativ 135 de milioane de lire sterline (186 milioane de dolari), punând capăt astfel celei mai mari dispute financiare pe care tribunalele de divorț din Marea Britanie le-au văzut vreodată.

Dar miliardarul a refuzat să plătească orice ceea ce tribunalul a decis în Marea Britanie, a numit ordinul de divorț din 2016 nelegitim și s-a mutat în Rusia.

Miliardarul Farkhad Akhmedov și iubita sa

Iahtul lui Akhmedov, confiscat în Germania

UE l-a sancţionat pe fostul politician rus în aprilie 2022, în timp ce Rusia şi-a continuat invazia în Ucraina. La acea vreme, UE susţinea că oligarhul era un „apropiat al Kremlinului” şi „un om de afaceri de top implicat în sectoare economice cheie, oferind o sursă substanţială de venituri guvernului Federaţiei Ruse”.

Vara treută, superyachtul miliardarului, denumit Luna, a fost reţinut într-un port german. Nava, pe care Akhmedov a cumpărat-o pentru aproximativ 256 de milioane de dolari în 2014, este evaluată acum la aproximativ 460 de milioane de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si