Mama elevului abuzat la Școala Nicolae Titulescu din București este distrusă de durere, după cele întâmplate. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi chinurile prin care a trecut fiul său, și acum marcat de abuzurile din toaletă. Băiatul ar fi fost abuzat prima dată în luna mai 2022, în toaleta școlii, pe când avea doar 8 ani, iar agresorul 11 ani.

Copilul femeii ar fi fost abuzat de două ori la școală

Imediat cu ceilalți părinți au auzit despre faptele șocante au protestat în fața școlii, iar conducerea s-a baricadat în clădire și a chemat jandarmii. Cu toate astea, o echipă de la Inspectoratul Şcolar și un secretar de stat de la Ministerul Educaţiei au ajuns la unitatea de învățământ pentru a demara o anchetă.

”Cei de la școală mint! Aveți înregistrarea în care, la începutul înregistrării, apare cum doamna director spune ce investigații să facă dumneaei(...) Își smulgea părul din cap, plângea noaptea, dădea cu pumnii în pereți, să plângă din orice ”, a spus mama elevului pentru Antena 3 CNN.

Mamă elev abuzat școală

Imagine reprezentativă pentru o sală de clasă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Vacanța a luat o întorsătură teribilă pentru un cuplu. O femeie a fost abuzată în grup, iar partenerul său a fost bătut crunt

Cum se apără directoarea școlii?

Directoarea Școlii nr, 3 „Nicolae Titulescu” din București a demisionat, iar Inspectoratul Școlar al Municipiului București urmează să numească un director interimar. Aceasta se apără și a povestit că a făcut demersurile necesare împotriva vinovatului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cât despre primul agresor al băiatului, mama a spus că s-a întâlnit cu tatăl acestuia la secție și în biroul doamnei director.

”Am fost chemate amândouă de doamna Director, care doamna Director mi-a spus că m-am dus prima dată și i-am povestit și m-am dus acasă și am chemat poliția și a spus, după capacitatea clasei a 8-a, mă sună să ne vedem noi părinții, cu doamnele profesoare și cu dumneaei. Când s-a început școala atunci, ne-am văzut doar mamele, în biroul doamnei Director, ea nu a mai recunoscut ceva. Mi-a spus că a acceptat ca cel mic să meargă în continuare la consiliere psihologică la DGSAPC, că îl va muta prin alta școală imediat”, a mai povestit mama pentru sursa citată mai sus.

Mamă elev abuzat școală

Imagine reprezentativă pentru un abuz.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Fată de 15 ani, lovită de mașina poliției pe trecerea de pietoni, în Constanța

În luna ianuarie anul acesta, elevul a fost mutat de la școală, iar acum merge constant la consiliere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). De asemenea, el a fost dus și la neuropsihiatru, de unde a primit și un tratament.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totodată, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat marţi că va trimite Corpul de control al ministerului la Şcoala "Nicolae Titulescu", pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar.

"Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut un control la faţa locului. Ne-a remis un raport în această dimineaţă. În plus, am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de control al Ministerului Educaţiei pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate", a declarat Ligia Deca, la conferinţa de închidere a proiectului "Consolidarea guvernanţei învăţământului preuniversitar din România".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si