Incident mai puțin obișnuit! Un belgian în vârstă de 40 de ani care era urmărit în justiţie de Poliţia din Bruges (nord) din cauza unei recidive de conducere în stare de beţie, a fost achitat după ce a dovedit că suferă de un sindrom foarte rar de ”autofermentaţie” alcoolică, informează France24.

Cum se manifestă sindromul rar?

Așadar, afecțiunea face ca organismul său să producă alcool.

De asemenea, sindromul face ca hidrocarburile din stomacul său să fie fermentați, ceea ce crește nivelul de etanol din sângele său și duce la apariția unor semne de intoxicație. Avocatul său, Anse Ghesquiere, a confirmat cazul neobișnuit pentru AFP după ce presa belgiană a relatat despre el. 

Sindrom rar alcool

Imagine reprezentativă pentru un alcool test.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Alertă chimică la Roma! Zeci de persoane au fost evacuate dintr-un hotel, în urma unor emanații toxice. Unii au ajuns în stare gravă la spital

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ea a declarat că oamenii de știință cred că numărul cazurilor de ABS din lume este subestimat. În prezent, doar aproximativ 20 de persoane la nivel global au fost diagnosticate oficial cu această afecțiune, mai scrie sursa citată mai sus.

De asemenea, aceasta a subliniat că beneficiarul ei- a cărui identitate nu a fost precizată- a dat dovadă de ABS în urma unor teste efectuate de trei medici. Instanța a recunoscut că în cazul bărbatului s-au aplicat factori neprevăzuți de lege și l-a achitat de acuzație. 

Ce alcoolemie avea șoferul belgian?

El a ajuns în fața instanței după ce, în aprilie 2022, poliția l-a tras pe dreapta și l-a testat pentru alcool.

Atunci, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,91 miligrame de alcool pe litru, iar o lună mai târziu, respirația sa conținea 0,71 miligrame. Limita legală în Belgia este de 0,22 miligrame pe litru de aer expirat, ceea ce corespunde unei alcoolemii de 0,5 grame pe litru în sânge. 

Sindrom rar alcool

Imagine reprezentativă pentru un alcool test.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: DNSC a lansat un ghid pentru depistarea deepfake, un fenomen cu impact semnificativ în peisajul fraudelor online. Riscurile sale în prag de alegeri

Anterior, în 2019, bărbatul primise o amendă și o suspendare a permisului de conducere, în ciuda faptului că a negat că nu a consumat alcool.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si