Ce alimente să consumi după 50 de ani ca să îți protejezi inima și creierul
În urma unui nou studiu s-a descoperit ce nutrienți vitali lipsesc din dietele persoanelor trecute de 50 de ani. Sunt cu totul necesari în alimentația zilnică.
Oamenii în vârstă care trăiesc singuri sau care sunt izolați social sunt mai susceptibili de a avea niveluri scăzute de nutrienți cheie în dieta lor, cum ar fi vitaminele C și B6 și acidul folic- crescând riscul de probleme de sănătate, spun oamenii de știință.
Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă bei ceai în fiecare zi. Efectele mai puțin știute
Aportul scăzut al acestor cinci nutrienți importanți este asociat cu un risc mai mare de probleme cardiace, scăderea memoriei și a abilităților de gândire și o sănătate mai slabă a oaselor și a pielii, au spus cercetătorii de la University College London (UCL).
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Profesorul Andrew Steptoe, de la UCL Behavioral Science & Health, a declarat: „Studiul nostru arată că oamenii care sunt mai izolați social sunt mai puțin probabil să primească suficienți micronutrienți în dieta lor", potrivit The Independent.
Aportul inadecvat al acestor micronutrienți îi expune pe oameni la un risc mai mare de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc.
„Oamenii în vârstă tind, de asemenea, să urmeze dietele pe care le cunosc și s-ar putea să nu-și varieze alimentele la fel de mult ca înainte”, spune cercetătorul britanic.
Micronutrienții precum vitaminele C și B6 și folații, potasiul și magneziul, pot fi găsiți în cantități mici în fructe, nuci, legume, pește, semințe și leguminoase, cum ar fi mazărea, fasolea și lintea.
„O dietă variată, cu suficiente alimente pe bază de plante (fructe, legume, leguminoase, nuci și semințe, cereale integrale) și pește este importantă pentru a ajuta la menținerea unui organism sănătos”, spune un coator al studiului, Dr Camille Lassale, from ISGlobal in Barcelona.