Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost amendată, marți, cu 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro) de către un tribunal rus. Tribunalul din Moscova a găsit-o vinovată de încălcarea legislației privind protestele, a informat agenția de presă de stat rusă RIA, potrivit The Guardian.

Citeste si: Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

Marina Ovsiannikova, redactor de televiziune la postul Canal 1, a intrat luni pe platourile de filmare în timpul știrilor naționale de seară, ținând în mână un afiș pe care scria „Opriți războiul. Nu credeți propaganda. Sunteți mințiți aici”.

Protest extrem de curajos în timpul buletinului de știri de la postul TV de stat din Rusia

[Sursa foto: Twitter]

Jurnalista rusă a fost de negăsit aproape 24 de ore

Avocații nu au reușit să o găsească pe Ovsyannikova timp de aproape 20 de ore după protestul ei, care a fost un act extraordinar de curaj și sfidare, având în vedere că Rusia și-a intensificat legile deja stricte de cenzură atunci când a început războiul.

Citeste si: Prima fotografie cu jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, după ce a protestat în direct la TV împotriva lui Putin

În cursul serii de marți, ea a reapărut într-o sală de judecată din Moscova alături de avocatul Anton Gashișky. Potrivit Novaya Gazeta, Mariana Ovsiannikova a fost acuzată de o infracțiune administrativă pentru organizarea unui protest neautorizat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Într-o fotografia făcută în sala de judecată, Ovsiannikova a apărut nevătămată și poartă același colier în culorile drapelului ucrainean ca și în timpul protestului de luni.

Ce a declarat jurnalista în sala de judecată

Marina Ovsiannikova s-a declarat nevinovată în procesul în care este judecată pentru protest ilegal, potrivit Le Figaro.

„Nu îmi recunosc vinovăția”, a afirmat ea, în sala de audieri.

„Rămân convinsă că Rusia comite o crimă (…) și că ea este agresorul Ucrainei”, a adăugat ea.

Amendă de doar 30.000 de ruble pentru jurnalista rusă, dar viitorul ei este nesigur

[Sursa foto: Facebook]

Franţa a anunțat astăzi că este gata să ofere o „protecţie consulară” jurnalistei ruse, fie la ambasadă, fie acordându-i azil, potrivit G4Media.

Prima reacție de la Kremlin după protestul Marinei Ovsyannikova  

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat protestul Marinei Ovsyannikova drept „huliganism”.

„În ceea ce o privește pe această doamnă, este vorba de huliganism”, a spus Peskov reporterilor într-o video-conferință ținută marți, adăugând că autoritățile se ocupă deja de cazul ei.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citeste si:  Ce teritorii a reușit să cucerească Rusia în Ucraina. Ucrainenii rezită în fața armatei ruse

„Canalul TV și cei care sunt la conducere se ocupă de asta”, a adăugat el. „Nu este o problemă pe agenda [Kremlinului]”, a declarat Peskov.

Potrivit CNN, huliganismul este o infracțiune penală în Rusia. Întrebat despre posibilele acuzații penale împotriva lui Ovsyannikova, Peskov a evitat întrebarea, referindu-se la „responsabilitatea” pe care o poartă canalele de televiziune de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si