Ce amenzi au primit primarul, secretarul și arhitectul șef, după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc? Doi tineri și-au pierdut viața în urma incidentului
Au fost luate și primele măsuri, după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc. Primarul, secretarul şi arhitectul şef au fost amendaţi pentru autorizarea lucrărilor.
O adevărată tragedie a avut loc pe data de 18 decembrie 2023. Atunci, peretele de la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita s-a prăbușit peste mai mulți elevi care se aflau în interiorul clădirii.
Cine sunt cei doi elevi care și-au pierdut viața în tragedia de la Odorheiu Secuiesc?
În total, patru tineri cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost prinși sub dărâmături.
Din păcate, David, un elev în vârstă de 17 ani nu a mai putut fi salvat, de altfel el a fost și ultima persoană la care au ajuns salvatorii. David era handbalist la clubul din oraș și avea o mulțime de planuri de viitor. Adolescentul urma să-și organizeze și petrecerea de majorat chiar pe data de 25 decembrie.
Un prieten al tânărului a fost ultima persoană cu care a vorbit acesta.
El a povestit că David cel mai probabil dormea și avea și căștile pe urechi, atunci când a avut loc teribilul accident.
De asemena, două eleve au fost extrase conștiente, în timp ce o altă elevă a fost supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate cele trei au fost transportate la spital, iar una dintre ele a fost intubată. Din păcate, după aproximativ două săptămâni, Orsolya a pierdut și ea lupta cu viața.
Primarul, secretarul şi arhitectul şef au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru autorizarea lucrărilor. Acum, pentru reabilitarea internatului Liceului Teoretic "Tamasi Aron", va fi nevoie de o nouă autorizaţie de construire şi de un nou proiect tehnic.
Totodată, o inspecţie generală a instituţiei ar urma să aibă loc luna viitoare.
Patronul companiei responsabile de lucrările de racordare la rețeaua de canalizare a internatului liceului din Odorheiu Secuiesc a fost plasat sub control judiciar în luna decembrie.
Clădirea aparţinea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plătea anual peste 300.000
de lei chirie. Aceasta fost clasificată ca monument istoric şi are o vechime de peste 110 ani.