Close sidebar
Close sidebar

Ce ar însemna izbucnirea unui nou război în Balcani? Au apărut tensiuni la granița dintre Kosovo si Serbia

În Kosovo, tensiunile dintre sârbi și albanezi s-au reaprins din cauza deciziei guvernului kosovar de a schimba de la 1 august plăcuțele de înmatriculare și a impune documente de călătorie celor ce intră din Serbia. 

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În apropierea României s-au tras focuri de arme și sirenele de război au răsunat. Problemele dintre Kosovo și Serbia  devin din ce în ce mai mari, iar autoritățile sârbești spun ca s-a ajuns „la un punct fierbinte” în relația cu Kosovo. 

La granița dintre Kosovo și Serbia se aud împușcături și sirene de alarmă

Misiunea NATO din Kosovo (KFOR) a anunțat că este ” pregătită să intervină dacă stabilitatea este ameninţată” în regiune, în condițiile în care au fost observate noi tensiuni la granița cu Serbia.

Citeste si: Care este parcursul lui Vladimir Putin în cei 22 de ani de când se află la puterea Rusiei. Cum s-a transformat din om de stat în tiran

Potrivit oficialilor NATO, este ”o situaţie generală de securitate tensionată” în municipiile din nordul ţării. Poliţia kosovară a reclamat că a fost supusă focului de arme în nordul ţării, unde au fost ridicate baricade pe drumurile care duc în Serbia. Timp de mai bine de trei ore sirenele de raid aerian au sunat în orăşelul Mitroviţa de Nord, unde locuiesc cu precădere sârbi.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Tensiunile s-au accentuat în ultimele zile în contextul unor amenințări dure venite dinspre Belgrad ca răspuns la intenția autorităților kosovare de a înlocui plăcuțele de înmatriculare auto sârbești, precum și cărțile de identitate ale persoanelor aflate pe teritoriul său cu plăcuțe și documente

kosovare.

„Atmosfera a atins punctul de fierbere”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a avertizat că „atmosfera a atins punctul de fierbere”, în timp ce liderul extremei drepte din Serbia a vorbit despre „necesitatea denazificării Balcanilor ”.

Guvernul de la Priștina a decis, în urma unor consultări cu ambasadorii UE și SUA, să amâne până pe 1 septembrie implementarea măsurii care a generat protestele etnicilor sârbi din Kosovo.

Citeste si: Lavrov și-a anulat vizita în Serbia: “Diplomația noastră nu stăpânește încă teleportarea”

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI