"Romanul fara mici si fara bere..."
"Cat sunt de sanatosi nu stim, dar daca sunt buni mancam..."

Exact despre acest truc vorbesc si cei de la Asociatia pentru Protectia Consumatorului. Specialistii au dus probe la un laborator din 14 sortimente de mici, cumparati din marile lanturi de magazine. In urma analizelor, au descoperit ca ar fi adevarate bombe calorice, pline de e-uri, unele dintre ele extrem de periculoase pentru sanatate.

 "Stabilizator E500, aroma, zahar, aroma de fum"

Pentru ca micii sa aiba culoarea rosu aprins, ca sa ia ochii cumparatorului, unii procesatori ii coloreaza cu un extract din gandaci. Grav e ca in unele produse au fost gasiti si cate 7 aditivi care sa ii dea savoare si sa ii prelungeasca termenul de valabilitate. Doar ca astfel de substante sunt cei mai de temut dusmani pentru sanatate, spun medicii.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 "Sunt responsabile de producerea unor afectiuni... hepatice, renale, dar si in aparitia unor forme de cancer"

In plus, in unele cazuri, cantitatea de sare depaseste doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Reteta vinovata de savoarea pur romaneasca e amestec de carne tocata, usturoi si sare, iar in pasta se presara bicarbonat de sodiu cu cateva condimente. Din fericire, sunt restaurante si magazine care o pastreaza cu sfintenie.

Peste 30 de milioane de mititei infuleca romanii numai in minivacanta de 1 mai. Si strainii sunt fascinati. Exporturile cresc de la an la an, mai ales in tari precum Italia si Spania. Cereri ar fi chiar si in China, spun autoritatile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si