Mai mult, Iohannis a spus că România și Polonia sprijină ferm integrarea Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei în UE și că cele două state vor continua să acționeze pentru ca acest obiectiv să devină realitate.

Criza umanitară profundă generată de agresiunea Federației Ruse

„Am discutat astăzi și despre criza umanitară profundă generată de agresiunea Federației Ruse, care trebuie să înceteze imediat. România continuă să desfășoare acțiuni complexe în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Citeste si: Adolescent dus la spital. A fost lovit de o bucată de tencuială desprinsă de pe blocuri din cauza rafalelor de vânt

În acest sens, am avut un schimb de opinii și de bune practici cu Președintele Poloniei în ceea ce privește măsurile implementate de fiecare stat pentru gestionarea valului de refugiați.  Am evidențiat și operaționalizarea centrului logistic de la Suceava, care asigură preluarea asistenței pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.

De asemenea, am discutat despre rolul şi responsabilitățile pe care România şi Polonia le au în regiune.  În acest context, am reconfirmat susținerea fermă și deplină a României pentru Republica Moldova, precum și pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială.

Impactul conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova este unul major

Impactul conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova este unul major, iar Republica Moldova are nevoie de sprijin solid și coordonat, financiar și logistic, din partea Uniunii Europene și a statelor membre, care să acopere inclusiv securitatea sa energetică. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Antibiotice Iași a început distribuția pastilelor cu iod către orașele din România

Totodată, România și Polonia sprijină ferm integrarea Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei în Uniunea Europeană și vom continua să acționăm pentru ca acest obiectiv să devină realitate ”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis l-a primit, marți, la Palatul Cotroceni, pe președintele Republicii Polone, Andrzej Duda. Cei doi șefi de stat au avut convorbiri tête-à-tête și oficiale.

Andrzej Duda a efectuat luni o vizită de lucru la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Discuțiile au loc în contextul crizei din Ucraina și al mai multor întâlniri la nivel internațional programate în această săptămână.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si