"Nicio otravă" nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia după ce s-a simţit foarte rău, a anunţat vineri unul dintre medicii-şefi ai instituţiei spitaliceşti, precizând că starea lui este încă "instabilă", informează AFP.

Citeste si: Femeia din Rusia care s-a "întors din morți", după o noapte petrecută la morgă. Ce a pățit după câteva zile, șocant

"Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe", a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al spitalului de urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus.

Citeste si: Rusia începe testarea în masă a vaccinului Sputnik V

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Nu credem că este vorba de o otrăvire", a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Medicii ruși interzic transferul în străinătate a lui Aleksei Navalnîi

Medicii ruși au refuzat și transferul în străinătate a lui Aleksei Navalnîi, pe motive că organismul lui nu ar rezista unui astfel de transfer. 

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi  critici ai Kremlinului,  se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei.

Starea lui este instabilă", a anunţat purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, pe Twitter, apreciind că ar fi "fatal ca el (Navalnîi) să fie lăsat la spitalul neechipat din Omsk, cu un diagnostic încă nestabilit".

Citeste si:   Opozantul lui Putin a fost otrăvit în avion? Liderul opoziției ruse a ajuns la spital în stare gravă

Potrivit Kirei Iarmîş, doar decizia apropiaţilor lui Aleksei Navalnîi nu este suficientă pentru a demara transferul lui în străinătate, dacă medicii refuză. Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a denunţat la rândul său o "decizie politică şi nu medicală".

Citeste si:   Descoperire uluitoare despre broccoli. Ce efect are consumul a 45 de grame pe zi

"Ei aşteaptă ca toxinele să iasă şi să nu mai fie detectate în corp. Nu există nici diagnostic, nici analiză. Viaţa lui Aleksei este în mare pericol", a scris Volkov pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si