Andrei Baciu a fost până de curând secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Acesta a fost demis din postul în urmă cu o săptămână și a fost desemnat să ocupe funcția de conducere la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în conformitate cu deciziile emise de premierul Marcel Ciolacu, apărute în Monitorul Oficial.

Citește și: EXCLUSIV: ”S-a dus singură la spital și apoi a venit între patru scânduri”. Familia tinerei gravide, moartă cu zile în spitalul din Botoșani cere dreptate

Ce avere are Andrei Baciu, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate?

Baciu are și calitatea de președinte al filialei sector 3 a Partidului Național Liberal și în luna mai a anului 2016 s-a aflat într-un stadiu avansat de a fi numit ca ministru al Sănătății în guvernul condus de Dacian Cioloș. Această propunere a fost retrasă la scurt timp după ce în spațiul public au apărut mai multe poze cu Baciu din perioada în care lucra ca fotomodel.

Andrei Baciu are 37 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină, promoția 2011, fiind specializat în chirurgie cardiovasculară. Noul președinte al CNAS a urmat un curs de specializare în administrarea spitalelor organizat de Școala Națională de Sănătate Publică din București. De asemenea, a completat cu succes un program de instruire la Open University din Marea Britanie, concentrat pe aspectele de management în sectorul sănătății. 

Ce avere are Andrei Baciu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Atunci când era secretar de stat la Ministerul Sănătății, în anul 2022, Andrei Baciu a finalizat o tranzacție imobiliară foarte importantă, potrivit declarației de avere de anul trecut. În rubrica de bunuri imobile înstrăinate, noul șef al CNAS a precizat că a vândut un teren intravilan, pe dată 23 martie 2022, pentru suma de 916.031

euro, unei companii imobiliare, Kristal Real Estate SRL. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În declarația de avere din anul 2021 a lui Andrei Baciu se regăsește un teren intravilan din Capitală, obținut în anul 2004 de soția acestuia, Ioana, care este de profesie psiholog. Proprietatea a fost împărțită în două parcele aproape egale ca suprafață, prima măsurând 7.059 de metri pătrați, iar cealaltă având 7.054 de metri pătrați. Astfel, familia Baciu a comercializat fiecare metru pătrat din acest teren la prețul de 64,9 euro.

Ce avere are Andrei Baciu, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate?

Mai mult, anul trecut portofoliul imobiliar al familiei Baciu era alcătuit din terenul menționat anterior, un apartament de 79,10 metri pătrați, o casă de locuit de 169,99 metri pătrați și încă un apartament de 65,15 metri pătrați în Capitală.

Citește și: FOTO/UPDATE- O mamă și-a aruncat copiii pe geamul unui hotel din Botoșani și a amenințat că se sinucide: „Nu am vrut să le fac rău”

De asemenea, familia Baciu mai deține două autoturisme, un Kia Sportage fabricat în anul 2011 și un Fiat 500 fabricat în anul 2014. Principalele resurse financiare deținute de Andrei Baciu constau într-un cont ce conținea suma de 8.867,03 euro, împreună cu două fonduri de investiții, fiecare având 35.177 euro. Acestea din urmă includ pensii private și alte modalități de acumulare financiară și au fost înființate în anul 2018. 

Ultima declarație de averea lui Baciu a fost completată pe data de 15 iunie 2023. În comparație cu documentul din anul precedent, s-a adăugat în portofoliul său imobiliar un apartament cu o suprafață de 85,82 metri pătrați, achiziționat în 2022. Cel mai probabil, această tranzacție a fost încheiată după vânzarea terenului, care a avut loc în luna martie a aceluiași an.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Segmentul activelor financiare este acum semnificativ mai bogat, având în vedere că au fost adăugate un depozit bancar de 504.470 euro și un altul de 16.044 dolari americani, ambele deschise în anul 2022. În plus, la categoria plasamente, au fost înregistrate 230.000 titluri de stat la BCR, a căror valoare totală curentă este de 239.248 dolari americani.

Ce salariu va primi Andrei Baciu pentru funcția de președinte al CNAS

În declarația de avere pentru anul 2023, în secțiunea destinată veniturilor anuale, Andrei Baciu a consemnat suma de 116.765 lei provenită de la Ministerul Sănătății. Acest lucru reflectă faptul că, în calitate de secretar de stat, a beneficiat de un salariu lunar în cuantum de 9.730 lei.

Potrivit listei funcțiilor din Cadrul CNAS, publicată pe site-ul instituției, noul președinte Andrei Baciu, ar urma să încaseze un salariu lunar de 16.640 de lei.

Citește și: Pisicile pot merge în croaziere de lux și primesc tratament regește. Cât costă biletul pentru această călătorie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si