Ce avere are Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare, miliardar în euro
Primarul fugar are 4 terenuri intravilane, 2 case de locuit, 2 case de vacanță, o mașină de lux, dar și mai multe ceasuri de zeci de mii de euro.
Cătălin Cherecheș a fost prins marți, în jurul orei 18:30 în Augsburg, Germania. Acesta fusese dat în urmărire internațională, după ce oamenii legii nu l-au găsit nicăieri săptămâna trecută în urma condamnării la cinci ani de închisoare cu executare.
Pe lângă cei cinci ani, în continuare este dispusă menţinerea sechestrului asigurător pentru un Porsche Cayenne S 9PA EL 22, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp, din Municipiul Baia Mare.
El a fost prins în zona gării din oraș, acolo unde se afla cu mătușa lui într-o mașină. Cătălin Cherecheș ar fi ales să se ascundă acolo, deoarece a transportat mai multe sume de bani în decursul unui an. În total, suma pe care ar fi strâns-o Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro. Mai apoi, acesta ar fi urmat să plece în Italia, însă planul i-a fost dat peste cap.
Cătălin Cherecheș avea la el mii de euro, o carte de identitate pe Italia, un telefon mobil cu butoane, mătănii, cartea sa de identitate emisă de statul român, o legitimație emisă de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul de Interne și vechea legitimație de când era deputat.
Mulți se întreabă însă și ce alte averi deținea edilul din Baia Mare.
Potrivit ultimei declarații de avere din anul 2022 reiese faptul că primarul în vârstă de 45 de ani are un autoturism Porsche Cayenne, 4 terenuri intravilane, 2 case de locuit și 2 case de vacanță, un ceas Rolex de 3000 de euro, un ceas Schaffhausen de 1500 de euro, un ceas Patek Philippe Nautilus de 25 de mii de euro și un împrumut acordat lui Cristian Șpan de 500 de mii de euro.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cu toate astea, declarația de avere nu ar reflecta întocmai adevărul, asta deoarece în anul 2013 edilul ar fi primit 150 de mii de euro şi 12 mii de lei de la doi oameni de afacerim pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş, conform informațiilor PressHub.
DNA mai arată că, în cursul anului 2012, Cătălin Cherecheş ar fi oferit unei persoane, preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, sumele de 17.000
euro şi 5.000 lei în scopul determinării simpatizanţilor acelei formaţiuni politice să îl voteze ca primar al municipiului Baia Mare. Potrivit unor surse, edilul ar mai avea o casă și în Italia, acolo unde s-a crezut că ar fi fost una dintre destinațiile finale ale acestuia.Și soacra primarului Cherecheș, Claudia Gliga ar fi oferit o mită între 50.000 și 100.000 de euro pentru o pedeapsă mai favorabilă în cazul ginerelui său, mita fiind mascată sub forma cumpărării unei firme. Acum, femeia se află în arest, alături de soțul său.
În continuare și primarul din Baia Mare urmează să fie adus în România.
„Decizia de predare nu aparține statului român. Nu avem voie să exercităm imixtiuni asupra justiției din Germania, ci aparține exclusiv instanței din Germania pe teritoriul căreia a fost găsit fugarul. Trebuie, însă, să preciză că Germania cu privire la numărul de persoane predate în România este pe locul doi, după Marea Britanie. Până pe data de 14 noiembrie au fost aduși din Germania 150 de fugari doar anul acesta”, a spus Alina Gorghiu.