Darius Valcov a detinut de-a lungul timpului mai multe functii importante, printre care postul de senator de Olt, primar al municipiului Slatina sau Ministru al Finantelor Publice.

Cu toate ca este vazut ca un politician cu o avere fabuloasa, in ultima declaratie de avere pe care a depus-o in 2015, acesta nu a trecut foarte multe bunuri in posesia sa. Darius Valcov a specificat ca detine un autoturism si mai multe bijuterii si obiecte de arta.

Ce a scris in declaratia de avere?

Darius Valcov a reusit sa sfideze legea si sa scrie in declaratia proprie de avere ca este o persoana "saraca". Desi procurorii DNA au gasit la el acasa peste 90 de tablouri ce poarta semnaturile unor nume importante precum Picasso, Tonita, Renoir sau Cocteau, Darius Valcov a scris in declaratia de avere ca detine bijuterii si obiecte de arta in valoare de 62.000 de lei, asta in conditiile in care doar un tablou de Picasso depaseste lejer milionul de euro.

Nici in ceea ce priveste masina pe care o conduce, Valcov n-a notat cine stie ce.

Mai mult, el a continuat sfidarea si a declarat ca detine o masina marca Jeep Wrangler, masina cumparata de sotia sa, Lavinia Sandru.

La capitolul incasari el a trecut doar salariul luat in calitate de parlamentar si cam atat. Pe langa asta, Darius Valcov a notat ca are si un credit substantial la o banca din Romania, dar si actiuni la niste societati de leasing.

Darius Valcov, parlamentar "sarac", ajutat de tatal lui. El ar fi omul care i-a platit nunta si i-a cumparat o avere impresionanta

O explicatie legata de faptul ca Darius Valcov nu a scris mare lucru in declaratia de avere o ofera Dumitru Valcov, tatal politicianului. Acesta a fost audiat de catre procurori si a spus ca el este cel care i-ar fi platit nunta fiului sau si i-ar fi cumparat mai multe lingouri de aur. "Darius avea un prieten, deputatul Barbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu sotia in Elvetia, la fata mea care este medic, insa acolo sotia a fost diagnosticata cu o boala grava si am stat cu ea sa o ingrijesc. A venit si fiul meu acolo si i-am spus ca am undeva 20.000 lei si 80.000 dolari. L-am rugat sa-i puna intr-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou in Elvetia si am fost diagnosticat cu cancer la plamani. Am fost operat, dupa care in preajma sarbatorilor de Craciun am simtit ca mi se apropie sfarsitul. Le-am spus celor din familie ca vreau sa le fac nepotilor un cadou. Aveam niste bani si i-am zis lui Darius daca poate sa faca rost de niste mini-lingouri de aur pentru ca nepotii mei sa aiba o amintire de la mine. La discutii a participat si o ruda, care a zis ca poate sa faca rost de lingouri.

M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu sa le puna in acelasi seif.(...) Eu doream ca lingourile sa le pastrez pana ce nepotii se vor face mari", a declarat tatal lui Valcov.

Si fosta sotie a lui Valcov, Lavinia Sandru a spus ca a avut multe de castigat de pe urma socrilor si ca ei sunt cei care i-au ajutat enorm sa isi organizeze evenimentele importante din viata.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Cu prilejul nuntii cu Darius Valcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun si la Targu Mures. Botezul l-am organizat la Bucuresti. La Slatina stiu ca au fost peste 400 de invitati, 200 la Targu Mures si in jur de 250 la Neptun. La botezul din Bucuresti au participat cam 300 de invitati. Am primit sprijin financiar din partea parintilor lui Darius, care au platit nunta de la Slatina. La Targu Mures au platit parintii mei. Cheltuielile de la botez le-am sustinut noi", a declarat Lavinia Sandru. 

Suspiciunile legate de tablourile gasite in casele lui Valcov de catre procurorii DNA in 2015

In urma cercetarilor efectuate in casele lui Darius Valcov, procurorii au gasit peste 90 de tablouri semnate de pictori celebri. Aceste tablouri fusesera ascunse in peretii caselor si nu apar in declaratiile de avere. Totusi, despre ele vorbeste Lavinia Sandru si spune ca unele din ele au fost primite in urma evenimentelor din familie (n.r nunta, botez)

"Da, la acele eveniment am primit si niste tablouri. Nu e vorba de sute, asa cum se spune, ci de cateva, in jur de opt-zece bucati. Nu stiu ce valoare aveau, dar stiu ca erau frumoase, cu flori. Atunci, dupa evenimente, le-am pus pe pereti, dar dupa ce am divortat nu stiu ce s-a intamplat cu ele", a declarat la vremea respectiva Lavinia Sandru.

Un fost viceprimar al Slatinei, singurul care a vorbit despre averea fabuloasa a lui Darius Valcov

Daniel Balasescu, fostul viceprimar al Slatinei, omul care a lucrat o perioada lunga de timp alaturi de Valcov este cel care a povestit unui ziar local despre averile detinute de Valcov. El a spus ca acesta ar avea peste 10 milioane de euro in conturi si ar detine mai multe proprietati in Franta, Belgia, Elvetia, Monte Carlo si Italia.

"Astfel, in ceea ce priveste averea acestuia:
– Detine un apartament in Bruxelles (Belgia), central, pe numele Valcov Roxana, sora acestuia.
– Detine un apartament in Strassbourg (Franta) pe numele Valcov Roxana, sora acestuia, si o casa la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelasi nume.
– Detine un apartament central in statiunea Crans Montana, langa Chamonix, Elvetia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.
Tot aici isi tine si mai mult de 10 milioane euro cash, ziditi in peretele despartitor din gipscarton care separa bucataria de living, pe numele aceleiasi Valcov Roxana, sora acestuia.
– Detine un apartament central in Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucuresti. Prietenul lui Cosmin Gusa (nasul familiei Valcov). Niro este unul din carausii de bani cash catre Elvetia. Tot in Monte Carlo detine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu si D.J. Andy din Bucuresti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucuresti, care este de fapt firma lui Valcov. (…) Ambii sunt carausii de bani cash ai lui Valcov catre Elvetia. Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina si ACETI Slatina, Valcov a transmis mesajul ca acestea sunt in slujba SRI. si SIE si sunt protejate de aceste institutii.

Discutia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, in data de 29.11.2011, ora 21:30.
– Detine o vila de lux (4,3 mil. euro) cumparata recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elvetia, pe numele Valcov Roxana, sora acestuia.
– Detine doua apartamente de lux in Bucuresti (unul in Piata Alba lulia si celalalt in Mosilor) pe numele varului sau, Langa Bogdan, plus alte patru proprietati in Bucuresti pe numele aceluiasi Langa Bogdan.
– Detine o vila cumparata in 2010 in Poiana Brasov pe numele lui Langa Bogdan, si el caraus de bani cash catre EIvetia.
– Detine restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian.
– Detine locatiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian.
– Detine 8 hectare teren intravilan la intrarea in Slatina, pe partea stanga",
cam asta declara Balasescu. Detalii amanuntite ai AICI

Cine este si ce functii a detinut Darius Valcov

Darius Valcov a avut parte de o ascensiune fulminanta in politica si a reusit sa evolueze din plan local pana cand a ajuns unii dintre cei mai importanti oameni ai PSD.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Valcov a detinut fotoliul de primar al municipiului Slatina in perioada 2004-2012, dupa care a urcat "la centru". A fost senator de Olt din 2012 pana in 2014 si apoi, pentru o scurta perioada de timp Ministul al Finantelor in perioada 14 decembrie 2014- 15 martie 2015.

Anul 2015 este cel care a dus la decaderea politica a lui Valcov, totul pornind de la un dosar al procurorilor DNA in care acesta era acuzat de spalare de bani, dare si luare de mita si multe alte acuzatii.

Chiar si asa, cei de la varful partidului nu s-au descotorosit de el, Valcov fiind mereu propulasat in functii "caldute", iar acum, dupa numirea noului premier in persoana Vioricai Dancila, el sa fie ales ca si consilier al acesteia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si