Close sidebar
Close sidebar

Ce avere are Ludovic Orban, la 61 de ani. Fostul premier și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

Ludovic Orban avere. Fostul premier liberal, Ludovic Orban, actual președinte al formațiunii Forța Dreptei, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie - decembrie 2024. Ce avere are în prezent politicianul român?

Sorin Negru,

Ce avere are Ludovic Orban, la 61 de ani. 

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ludovic Orban este unul dintre cei mai experimentați politicieni români. După ce a condus PNL în perioada 2017- 2021, fiind înlocuit la șefia partidului de Florin Cîțu, Ludovic Orban a demisionat împreună cu un grup de liberali și a creat formațiunea Forța Dreptei.

Citește și: VIDEO Moftul lui Klaus Iohannis: vilă cu teren de golf. Mihai Tudose și Viorica Dăncilă neagă că ar fi aprobat dorința președintelui

Printre funcțiile pe care Ludovic Orban le-a deținut de-a lungul anilor s-au numărat cele de viceprimar al Capitalei (2004- 2007), ministru al Transporturilor (2007- 2008), vicepreședinte și președinte al Camerei Deputaților, dar și premier al României (2019- 2020).

La ce avere a ajuns Ludovic Orban în 2024

Potrivit Declarației sale de avere completate în iunie 2024, Ludovic Orban deține împreună cu soția sa o casă de 200 m2 în localitatea Dobroești, județul Ilfov, și conduce o mașină Volkwagen cu o vechime de 17 ani. 

La capitolul depozite bancare, Ludovic Orban are trei depozite în euro și unul în lei, la trei instituții bancare diferite.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Zeci de șoferi și-au găsit mașinile vandalizate într-o parcare din Capitală. Un necunoscut le-a scrijelit pe capote același mesaj- antena3.ro

În total, economiile lui Orban din bănci se ridică la valoarea de 55.359 lei și 42.133 euro.

Veniturile obținute anul trecut de Ludovic Orban în calitate de deputat s-au ridicat la valoarea totală de 131.412 lei.  

Ludovic Orban a anunțat că vrea să candideze pentru funcția de președinte al României

Liderul Forței Dreptei a anunțat în septembrie 2024 că va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024. 

„Astăzi, îi anunț pe cetățenii României că am luat decizia de a intra în competiția pentru alegerea președintelui României. Am luat decizia de a candida la funcția de președinte pentru că o consider o obligație morală pe care o am față de cetățenii români și un gest de responsabilitate față de viitorul României”, a anunțat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

El și-a motivat candidatura prin experiența politică pe care o are și prin voinţa de a îndrepta România într-o direcţie corectă.  

”Candidez pentru că o consider o obligaţie morală faţă de ţara mea, pentru că ştiu că am calităţile necesare, pregătirea necesară, experienţa necesară şi voinţa necesară pentru a îndrepta România într-o direcţie corectă şi pentru a îndrepta din lucrurile care nu funcţionează bine în România”, a spus Orban.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI