Militarul care a preluat conducerea Spitalului din Suceava a fost numit joia trecută în noua funcție.  Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a devenit manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc. Acesta a precizat că a luat act în mod oficial de demisia lui Florin Filip din funcţia de director interimar al SJU Suceava şi a semnat dispoziţia prin care la conducerea unităţii medicale a fost numit director interimar colonelul Daniel Ionuţ Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenţă "Regia Maria" din Braşov.

Citeste si: Anunt de ultima ora pentru toti romanii din DIASPORA! Ce trebuie sa stie daca vor sa revina in tara!

Citeste si: Bulgaria refuză să închidă bisericile. Ce măsuri au luat pentru slujba de Paște

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Studiu: Cum s-a găsit medicamentul care distruge coronavirusul în 48 de ore

Derioiu a ajuns la Spitalul din Suceava după mai multe erori ce au transformat instituția medicală într-un focar de boală. O decizie contestabilă a directorului medical, investigată acum de procurori, a declanșat dezastrul. Medicul Mircea Macovei le-a cerut cadrelor medicale să vină la spital fără să țină cont că unele erau confirmate cu Covid-19 ori se aflau în izolare.

În discuția purtată prin intermediul unei aplicații de mesagerie, directorul a invocat un ordin de ministru care, în realitate, nu există.( vezi ce prevede ordonanța militară 7)

Militarul Daniel Derioiu a preluat conducerea Spitalului din Suceava. Avea 30.000 de euro în conturi

În spitalul din Suceava, 34 de medici au fost infectati cu Covid-19. Același diagnostic l-au primit și 49 de asistenți medicali și infirmieri.

Unitatea medicală a fost închisă, iar cei peste 120 de pacienți din spital au început să fie mutați în alte clinici. Cei confirmați cu Covid-19 au fost transferați la Boli Infecțioase, într-o clădire separată, iar ceilalți își vor continua tratamentul acasă, unde vor fi izolați. Cazurile grave au fost duse la Iași. Toate urgențele din Suceava au fost preluate de spitalul din Rădăuți. Ulterior, spitalul a fost redeschis, dar orașul Suceava și locaitățile limitrofe au intrat în carantină.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Această situație dezastruoasă trebuie manageriată acum de Derioiu, care a ocupat și funcția de locțiitor al Comandantului Director medical la Ministerul Apărării Naționale. Din această postură, colonelul a completat ultima declarație de avere, în ianuarie 2019. Conform documentului, Deriou deține un apartament de 88 metri pătrați în București și o mașină Toyota, iar în cele patru conturi avea aproximativ 30.000 de euro. La venituri anuale, Derioiu a notat sumele de 182.904

lei (soldă, ore gardă, normă de hrană), 3.458 lei (normă echipament), 20.400 lei (compenasație chirie) și 46.570 lei (contract medicină). În total, Derioiu a încasat 253.332 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 21.111 lei (aproximativ 4.500 euro).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si