Ce avere are Mircea Geoană, la 66 de ani. Totul apare menționat în declarația de avere a secretarului adjunct al NATO.

Potrivit CV-ului său de pe site-ul NATO, Mircea Geoană s-a născut în România la 14 iulie 1958. A studiat la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Drept a Universității din București, Școala Națională de Administrație din Paris și are un doctorat la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Experiența politică și diplomatică a lui Mircea Geoană conține următoarele repere:

1991-1995: Director în Ministerul Afacerilor Externe
1993-1995: Purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe
1996-2000: Ambasador al României în Statele Unite
2000-2004: Ministrul al Afacerilor Externe
2001: Președinte în funcție al OSCE
2004-2016: Senator
2004-2008: Președinte al Comisiei de politică externă a Senatului
2005-2010: Președinte al Partidului Social Democrat
2008-2011: Președinte al Senatului României
2012-2014: Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice și Diplomație Publică
2012-2014: Președinte al Comisiei parlamentare pentru aderarea României la spațiul Schengen

Ce avere are Mircea Geoană

Mircea Geoană este căsătorit cu Mihaela, de profesie arhitect și fost președinte al Crucii Roșii Române. Au doi copii, Ana Maria și Alexandru. Geoană vorbește fluent engleza, franceza, spaniola și italiana.

Întrebat dacă este un om bogat, Mircea Geoană a răspuns recent: „Sunt un om care am tot ce-mi trebuie, nu am grija zilei de mâine, har Domnului.

Multă lume n-are luxul ăsta al meu”.

Conform grilei de salarizare, lui Mircea Geoană îi corespunde la NATO grila salarială U2, ceea ce înseamnă că secretarul general adjunct al NATO încasează 16.843 de euro pe lună, adică 202.116 euro pe an.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

După un mandat de 5 ani la șefia NATO, Mircea Geoană a depășit un milion de euro doar din salarii.

Potrivit declarațiilor sale de avere de dinainte de a prelua funcția la NATO, Mircea Geoană încasa în 2018 un venit total de 324.000 lei, în calitate de președinte al Institutului Aspen România.

El înființase o firma de consultanță, MG International Strategic Consulting Group SRL, care a înregistrat în 2018 un profit net de 247.000 lei, la o cifră de afaceri de 396.000 lei.

Dacă inițial, firma era controlată de Mircea Geoană, cu 60% din capital, soția sa și fiul său deținând câte 20%, din octombrie 2019, Mircea Geoană a ieșit din companie.

Reacția lui Mircea Geoană, despre candidatura la președinția României

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a dat de înțeles că are intenția de a candida ca independent la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024.

De altfel, Geoană a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii „Mircea Geoană 2024 președinte”.

Potrivit site-ului OSIM. Mircea Geoană a depus în 28 iunie două solicitări de înregistrare a mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”, cu două reprezentări grafice diferite.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Mircea Geoană a precizat că va lua o decizie finală după ce i se va termina mandatul la NATO.

„Decizie finală și anunț după ce termin la NATO. Candidat independent voi fi 100% dacă îmi voi anunța candidatura”, a continuat Geoană.

„Mai am de făcut o discuție în august cu Mark Rutte, și apoi iau o decizie. Oricum, mandatul meu de cinci ani se termină. Voi pleca după ce voi vorbi cu Mark Rutte. Vreau să fiu sigur că își va alege un număr 2 în cunoștință de cauză”, a declarat Mircea Geoană.

Ce avere are Mircea Geoană, la 66 de ani.

Ce avere are Mircea Geoană, la 66 de ani.

[Sursa foto: X / Mircea Geoana]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si