Certat de mai multe ori de mai marii Bisericii, divortat si cu 4 copii mari adoptati, Pomohaci a fost in ultimii ani un personaj controversat.


Contestatarii spun despre el ca este un hraparet, cu o avere impresionanta. Au existat mai multe zvonuri privind averea lui, unii spunand ca ar avea mai multe apartamente in centrul Clujului, pe care le inchiriaza studentilor straini, ca tariful lui pentru un concert ar fi de minimum 2.500
de euro, dar toate acestea nu sunt confirmate.
Insa, Pomohaci este un abonat al primariilor, care-l solicita de cate ori este rost de cate un concert organizat de acestea. Conform ziarmm.ro, Pomohaci a incasat numai de la Primaria Baia Mare, intre anii 2012 si 2015, suma de 50.736 de lei, adica peste 11.000 de euro, pentru participarea la vreo 6 evenimente. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Si in ceea ce priveste masinile pe care le conduce, Pomohaci a fost criticat. In urma cu mai multi ani, el si-a cumparat un Duster care are numarul BN -11 -SUS, numai ca pe placuta acesta este asezat in asa fel incat scrie BN IISUS.

Mai mult, in urma cu mai bine de un an a fost vazult la evenimente cu un Audi cu numarul "DUH". Insa, intrebat de jurnalisti, preotul a spus ca bolidul cu care circula este imprumutat de la o manastire. 

Dupa ce a aparut inregistrarea in care preotul ii face avansuri sexuale unui tanar, mai marii Bisericii au inceput o ancheta si spun ca exista chiar posibilitatea ca Pomohaci sa fie exclus din preotie. Ei sustin ca parintele a mai fost sanctionat in ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legatura cu subiectul hartuirii sexuale.

“Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant… Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului”, a declarat pentru Ziar de Cluj, IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si