Copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar deficient sunt mai expuse bolilor cauzate de apa de la ștrand și de la piscină.

Iată ce boli poți lua de la piscină!

Micozele provoacă otite

Apa care intră în conductul auditiv poate produce inflamații și implicit o durere intensă, au o largă răspândire în perioadele de vară. Otitele micotice  rămân cele mai periculoase.

Acestea sunt cauzate de o serie de ciuperci pe care pacienții le contactează atât din apă, cât și printr-o curățare excesivă a urechii, de cele mai multe ori cu bețișoare care nu sunt avizate dermatologic.

Citeste si: Care este una dintre cele mai grave boli ale secolului și cum poate fi prevenită

Din apa de ștrand, lacuri sau bălți cu apă stătută se mai poate lua piocianic (bacterie ce poate parazita ocazional pielea, urechea externă, tractul respirator superior sau intestinul gros) și infecția cu candida.

Riscurile la care sunt expuși ochii atunci când mergem la piscină

Substanțele dezinfectante din apă pot declanșa cel mai des xeroza. Aceasta este o boală de ochi caracterizată prin uscarea și contactarea conjunctivei, prin dispariția secreției lacrimale și opacifierea corneei, care, în unele cazuri, devine albă.

Conjunctivita dată de chlamidia trachomatis poate apărea la nivelul ochilor. Se manifestă prin înroșirea ochilor, secreție conjunctivală mucopurulentă unilaterală și are perioada de incubație 2-19 zile.

Ce alte boli mai pot fi luate de la piscină

În urma mersului la piscină putem contacta granulom. Este o afecțiune rară provocată de bacteriile de la piscină. Se regăsește în zona genunchiului și este de natură cronică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Granulomul de piscină poate să apară frecvent la cei care fac baie în piscine cu apă încălzită, în râuri, lacuri. Granulomul poate apărea la persoanele de orice vârstă. Acesta se produce în zona unei mici leziuni cutanate preexistente. Primele semne ale granulomului de piscină sunt apariția unor papule violacee care pot evolua spre ulcerație, perioada de incubație fiind de câteva săptămâni.

De la piscină putem contacta furuncul. Acesta poate fi ușor transmis prin stafilococii prezenți în apa piscinelor.

În urma mersului la piscină, putem contacta veruci plantare, respectiv niște negi dureroși care trebuie cauterizați. Aceștia apar la nivelul piciorului.

Pitiriazisul este o altă boală de piele luată din apa ștrandurilor și a piscinelor. Se caracterizează prin pete mici, cafenii, apărute la nivelul trunchiului.

Persoanele care suferă de acnee vulgară pot prezenta o agravare a leziunilor, din cauza clorului folosit la dezinfectarea apei din piscină.

Dermatofiția piciorului poate să apară la nivelul spațiului interdigitoplantar sub forma unui prurit accentuat de căldură și de suprainfecția bacteriană. Boala afectează în special bărbații adulți.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La persoanele cu pielea sensibilă poate apărea pruritul cutanat. Persoanele foarte sensibile pot dezvolta eczema de contact. Simplul fapt de a intra în apa de la piscină poate cauza mâncărimi.

Citeste si: Mergi la piscina? Iata la ce pericole te expui si ce trebuie sa faci pentru a le evita

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si