Senatorul Daniel Fenechiu a scandalizat opinia publică după ce a fost filmat marți noaptea, în timpul dezbaterilor din Comisia Juridică, cu o sticlă de coniac. Comisia juridică a Senatului a dezbătut marţi noaptea, timp de mai bine de 4 ore, proiectul privind carantinarea și izolarea, prilej pentru senatorul liberal Daniel Fenechiu să apară în fața camerei, într-o pauză, cu o sticlă de caniac în mână.  ”Un coniac din anul nașterii mele, are 50 de ani.

Așa, cand e cate un moment important, beau cate un paharel. Îmi stimuleaza creativitatea. Deci e foarte ok”,  a comentat demnitarul liberal.  ”Și ca lumea să nu știe ce fac, bem din ceșcuță. Pe vremuri, când eram elev și fentam anumite reguli, îmi puneam în ceșcuță.”,  a explicat în continuarea Fenechiu.

Citeste si: Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită- VIDEO

Apoi, pentru ca tabloul să fie complet, Fenechiu și-a adus și motanul în fața camerei video, care a ”primit” imediat drept de vot, din partea stăpânului, în ședința Comsiiei Juridice:  ”Doamna președintă? Două voturi pentru!”, a spus Fenechiu, agitând în aer lăbuța motanului. 

După izbucnirea scandalului, Fenechiu s-a repliat și a trimis un comunicat în care își cere scuze și recunoaște că a fost surprins într-o ”ipostază nepotrivită”.

”Față de difuzarea în spațiul public a unor imagini și înregistrări din ultima pauză a ședinței on-line a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României de ieri, 14.07.2020, care mă surprind într-o ipostază nepotrivită, fac următoarele precizări:

1. Respectivele imagini și înregistrări surprind o discuție on-line, pe care am avut-o, de acasă, cu unii colegi, într-o pauză a lucrărilor Comisiei Juridice – undeva după miezul nopții, în care încercam să relaxez atmosfera după o perioadă de dezbateri tensionate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

2. Este evident, pentru oricine urmărește întreaga înregistrare – din care sunt difuzate doar două secvențe, că am încercat să fac o glumă – chiar dacă s-a dovedit că aceasta a fost nepotrivita, menită, așa cum arătam, să detensioneze atmosfera după 11 ore de dezbateri și discuții.

3. In mod cert conduita mea nepotrivita pentru o ședința publica a fost generată atât de oboseala acumulataă, cât și de împrejurarea că știam că mă manifest într-o discuție privată, in cadrul căreia rigorile comunicării interumane- nefiind impuse de cadrul oficial, sunt mai relaxate.

4. Faptul că în mod demonstrativ, crezând că sunt într-o discuție nepublică, le-am arătat colegilor aflați în pauză o sticlă de Armagnac, nu înseamnă că am și consumat respectiva băutură, în ceșcuța care apare în imagine fiind în fapt cafea, probabil a opta cafea din respectiva zi.

5. Relativ la prezența în imagini a pisicului meu Sasha, precizez că nu cred că aceasta a afectat in vreun fel buna funcționare a Comisiei, la sfârșit de ședință.

6. Precizez că întreaga mea conduită parlamentară, atât la dezbaterile din comisii cât și în plen, a fost și va rămâne una profesionistă și serioasă, iar unele momente mai puțin inspirate nu fac altceva decât să confirme realitatea faptică că omul e supus greșelii, mai ales pe fond de oboseală accentuată.

În final țin să arăt că regret împrejurarea că am făcut o glumă nefericită, pe fond de oboseală, la o oră târzie și într-o discuție on-line pe care o știam nepublică, chiar dacă, așa cum am arătat, intențiile mele au fost de detensionare a atmosferei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totodată îi rog pe toți cei pe care abordarea mea nefericită i-a dezamăgit să mă scuze.

Daniel Fenechiu”. 

La nivel financiar, Daniel Fenechiu stă foarte bine, ca mai toți parlamentarii români. Senatorul de 50 de ani deține 4 apartamente în București, împreună cu soția, are 60000 de euro și 80000 de lei în conturi și depozite bancare, iar ca salariu încasează următoarele sume: 126768 lei pe an de la Senat, 24325 lei pentru funcția de consilier în Baroul București și 363034 lei de la firma de avocatură. În total, Fenechiu a câștigat anul trecut 514000 lei, adică circa 42800 lei pe lună, la care se adaugă și veniturile anuale ale soției, de 82567 lei (6880 lei lunar), care este angajată la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit București. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si