Testele armelor nucleare sunt experimente efectuate pentru a determina eficiența, randamentul și capacitatea explozivă a armelor nucleare.

Testarea armelor nucleare poate da informații despre modul cum funcționează aceste arme. De asemenea, este redat și modul în care armele nucleare se comportă în anumite condiții. De asemenea, se urmărește și cum se comportă structurile atunci când sunt supuse exploziilor nucleare.

Ce consecințe are un test nuclear în ocean

Un test nuclear în ocean cauzează în primul rând radiații.

După 70 de ani de la experiementele cu bombe nucleare, făcute de americani în Oceanul Pacific, savanţii de la Stanford University au studiat efectele expunerii la radiaţii. Aceștia au realizat faptul că viaţa marină şi-a revenit cu greu, după cele şapte decenii de la detonări. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: De ce se teme lumea de submarinul Belgorod. A fost reperat în oceanul Arctic

Cea mai puternică bombă atomică detonată vreodată a avut o forţă de 50 megatone de TNT, de 2.500

de ori mai mare decât bomba de la Nagasaki. Dispozitivul nuclear a fost detonat de URSS în cadrul unui test desfăşurat în 1961, într-un arhipelag din Oceanul Arctic, în nordul Rusiei. 

De ce armatele aleg să facă teste nucleare în apă

Unul din principalele motive pentru care armatele aleg să facă teste nucleare în apă este acela că feresc oamenii de diverse radiații.

De exemplu, în Atolul Bikini, în Insulele Marshall, un lanţ de insule vulcanice aflate între Hawaii şi sud-estul Asiei, după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, americanii au folosit această zonă pentru a detona 23 de bombe nucleare într-o perioadă de nouă ani, care a început în 1946.

Una dintre cele mai mari bombe, Castle Bravo, a avut urmări însemnate asupra zonei. Băştinaşii au fost evacuaţi din zonele apropiate, după ce multe persoane au suferit din cauza expunerii la radiaţii.

Citeste si: NATO face exerciții nucleare, în plină criză militară cu Rusia

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si