O nouă lege interzice minorilor consumul de energizante. În schimb, doctorii avertizează că acest tip de băutură este periculoasă atât pentru minori, cât și pentru adulți și bătrâni.

Tudor Ciuhodaru a dezvăluit combinația letală care se află în energizante și care, consumată în cantități mari sau de persoane care suferă de anumite afecțiuni, poate deveni letală.

Ce conțin energizantele?

În urma unui interviu oferit către antena3, Tudor Ciuhodaru a explicat, pe pagina personală de Facebook, pericolul la care se expun consumatorii energizantelor.

Combinația letală care se regăsește în energizante este cofeina și zahărul. Atât cofeina, cât și zahărul, se afla în cantități uriașe într-o doză de energizant.

Consumat în exces sau în timp ce se efectuează exerciții fizice, se fumează sau în combinație cu alcoolul, energizantele pot deveni fatale, avertizează doctorul Tudor Ciuhodaru într-o postare pe rețelele sociale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Toți ar trebui să știm asta. Băuturile energizante conțin o combinație potențial letală. Am tras de mai multe ori semnalul de alarmă referitor la consumul de băuturi energizante la copii și adolescenți. Se prăbușesc din senin, stopul cardiorespirator se instalează brusc, adesea nu există semnale de alarmă! De aceea, mai ales când faceți sport, ați consumat alcool sau ați fumat, feriți-vă de energizante!", a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, într-o doză de energizant se află cantitatea de cofeină din trei expresso. Cofeina în exces poate dăuna grav sănătății persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, neurologice și digestive. Pericolului produs de cofeină se adaugă și cantitatea exagerată de zahăr. O doză de energizant poate conține până la 27 de grame de zahăr.

Cofeina combinată cu zahărul devine, în aceste condiții, fatală. 

Citește și: VIDEO- Yannis și Chifor au murit din cauza energizantelor. Cei doi adolescenți aveau un viitor strălucit. Ce conține băutura ucigașă?

om care ia doze de pe raft

Energizantele conțin o combinație letală

[Sursa foto: istockphotos]

Potrivit legii, minorii nu mai au voie să consume băuturi energizante. Proiectul de lege prevede interzicerea vânzării energizantelor către minori, având ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pe care aceste băuturi le-ar putea produce. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si