Ce conțin pufuleții? Tot ce e frumos şi gustos nu înseamnă că e şi sănătos. Pufuleţii sunt un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs.

Ce conțin pufuleții? Aditivi alimentari

Pufuleţii conţin şi o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, în special E 102, E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare).

Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită, urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.

E 102 alterează percepţia şi comportamentul, producînd stări de confuzie. Roşu Ponceau, E 124, are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp.

ce contin pufuletii
ce contin pufuletii

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ce ți se poate întâmplă dacă mănânci avocado?

Prea multă sare

De asemenea, pufuleţii conţin foarte multă sare, care ar putea afecta dezvoltarea rinichilor copiilor.

Citeste si: Ce este, de fapt, spirulina? Vei fi uimit

Ce conțin pufuleții? În plus, pufuleții se fabrică prin procesul de extrudare termoplastică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Extrudarea termoplastică constă în supunerea materiilor prime la presiuni și temperaturi bine definite după care acestea sunt trecute forțat printr-o filieră și decupate la anumite dimensiuni în momentul evacuării.

Acest proces compromite integritatea nutritienților din cereale, rupe legăturile dintre acizii grași, inactivează enzimele și crește indicele glicemic al alimentului și cel mai adesea, diminuează conținutul de vitamine și minerale, scrie totuldespremame.ro.

Citeste si: Oțet de mere. Licoare magică sau otravă pură?

ce contin pufuletii
ce contin pufuletii

Ce conțin pufuleții? Arome artificiale

O pungă de pufuleți clasici conține, conform etichetei mălai, sare, ulei, dar uneori și zahăr, glucoză, coloranți sintetici E 102 tartrazină, E 124 Roșu Ponceau, coloranți sintetici E 133 brilliant și arome identic naturale (artificiale). 

Cantitatea de sare din pufuleți este adesea foarte mare pentru a potența gustul, iar această sare poate forța rinichii copilului să funcționeze la o capacitate mai mare pe care probabil nu o pot susține.

Citeste si: Totul despre pilulele contraceptive! Când NU ai voie să iei anticoncepționale

În plus, unii pufuleți conțin zahăr.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si