Close sidebar
Close sidebar

Ce contine in realitate inghetata! In spatele gustului si aromelor irezistibile se ascund si substante interzise

Ce poate fi mai racoritor in miez de vara daca nu o delicioasa inghetata? Sau poate chiar doua, trebuie sa recunoastem ca nici macar noi, adultii, nu putem rezista tentatiei. Insa, in spatele gustului si aromelor irezistibile se ascund si substante periculoase.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Vanilie, cacao, menta, piersica...si lista poate continua. Vorbim despre nelipsita inghetata care ne racoreste in zilele toride. Insa cati dintre noi am avut curiozitatea sa citim si eticheta? Au facut-o cei de la Asociatia Pro Consumatori. care au analizat peste 60 de produse cumparate din magazine.

COSTEL STANCIU, presedinte APC: Primul ingredient este reprezentant de apa si de lapte reconstituit din lapte praf degresat, asta inseamna lapte cu o,1% grasime.



Iar lista ingredientelor nesanatoase continua cu o multime de substante care n-au nicio legatura cu reteta traditionala.

COSTEL STANCIU, presedinte APC: Azorubina, un colorant folosit si in industria textila, care a fost interzis in Norvegia, Suedia, Austria, Statele Unite ale Americii.

Surprizele continua si in cazul inghetatelor cu aroma de fructe, unde sucul natural se ragaseste intr-un procent insignifiant.
Mai mult!

-Am gasit si gelatina din porc. Adica? Inghetata cu sorici as spune.

-Pe bune? Nu stiam asta.

-Daca as tine post, dar nu tin, mi-ar fi interzisa


Lasand gluma deoparte, ar trebui sa ne gandim de doua ori, atunci cand cei mici insista sa primeasca si a doua inghetata, mai ales ca unii producatori scriu negru pe alb ca produsele pot provoca superactivitate in cazul copiilor.


SINCRON COSTEL STANCIU, presedinte APC: 5% din produsele analizate se apropie de de reteta traditionala si pot fi date copiilor.

-Este un produs curat, fara chimicale, deci poate fi consumat de copii. Pretul? 5 lei, dar mai bine mai putin si curat, decat mult si plin de chimicale.

Cum ar fi, de pilda, aceasta inghetata care costa de patru ori mai putin.


-Creeaza impresia unei arome naturale de kiwi, dar este o aroma artificala, este colorata artificial.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI